Rămâi conectat

Actualitate

PROIECT: Falsificarea kilometrilor la vânzarea mașinilor second-hand ar putea fi pedepsită cu închisoarea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vânzătorii de mașini second-hand vor trebui să declare numărul de kilometri parcurși de mașină. Falsificarea datelor poate fi pedepsită cu închisoarea.

Modificarea numărului de kilometri parcurși de o mașină de ocazie este o practică întâlnită destul de des în România. Zeci, poate sute de cumpărători de mașini second-hand au fost păcăliți astfel, plătind mult pentru o mașină nu neapărat veche, dar extrem de uzată.

Ei bine, un grup de parlamentari propun acum o modificare legislativă care să împiedice aceste practici înşelătoare.

Mai exact, toţi cei care doresc să vândă un vehicul de ocazie vor trebui să completeze pe propria răspundere, în cartea maşinii sau într-un document separat, numărul real de kilometri parcurşi de acel vehicul. În cazul în care datele se dovedesc ulterior altele decât cele reale, comerciantul (persoană fizică sau juridică) poate fi acuzat de fals în documente şi riscă închisoarea.

Cât se poate de utilă având în vedere avalanşa de maşini second-hand vândute în acest an în România şi practicile unor „samsari” de a păcăli clienţii prin reducerea numărului de kilometri pentru a obţine sume mai mari de bani, măsura propusă ar putea fi trimisă către Parlament în această toamnă.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea