Rămâi conectat

Actualitate

Proiect de lege inițiat de PNL: Refuzi depistarea bolii – pierzi tratamentul gratuit

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dacă refuzi să participi la programul de preventie care putea depista bolile în stadiul incipient poți suporta integral sau parțial costurile tratamentului medical printr-un Contract-cadru, după cum prevede un proiect de lege inițiat de PNL.

„Prevenția în sănătate este obligația pe care și-o asumă statul român față de cetățenii săi precum și obligațiile pe care și le asumă cetîțenii în privința sănătății lor”, se arată în proiectul depus în Parlament, semnat de copreședintele PNL Alina Gorghiu și alți 128 de senatori și deputați.

Potrivit documentului, o pacientă cu cancer mamar depistat în stadiul III, care a refuzat să participe la programele de depistare prin mamografie, poate fi obligată să suporte 10% sau 20% din costurile tratamentului gratuit. Un pacient cu hipertensiune arterială care a refuzat să meargă la controlul medical cerut de medic poate fi obligat să suporte 50% din toate costurile de diagnostic și tratament, inclusiv concendiile de boală determinate.

Legea prevede înființarea unei Agenții Naționale de Prevenție în Sănătate care se va ocupa cu prevenirea și depistarea precoce a bolilor.

Guvernul va fi obligat să acorde pentru programul național de prevenție minim 10% din fondurile publice alocate sistemului național de sănătate (prin Ministerul Sănătății si CNAS) și are obligația de a întreprinde măsurile necesare astfel încât sumele alocate să însumeze minimum 0,5% din PIB.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea