// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Proiect de lege adoptat de Senat – Pedeapsă mai scurtă cu 3 zile pentru deținuții închiși în condiții de supraaglomerare

Proiect de lege adoptat de Senat – Pedeapsă mai scurtă cu 3 zile pentru deținuții închiși în condiții de supraaglomerare

Proiectul de lege prin care fiecărui deținut aflat în condiţii de supraaglomerare i se scad 3 zile din pedeapsă, la o perioadă de 30 de zile de detenție executată, a fost adoptat de Senat. Indiferent de regimul deschis/închis din penitenciar, scăderea acestor zile din pedepse este o măsură „compensatorie” propusă de Guvern, pentru evitarea supraaglomerării din penitenciare.

Proiectul de lege pentru completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal a fost adoptat cu 117 de “pentru”, un vot împotrivă şi nicio abţinere.

În expunerea de motive a actului normativ, Guvernul argumentează că “inițiativa are dublu scop: de a acorda o compensare persoanelor care execută pedepse privative de libertate în condiții de supraaglomerare severă și de a contribui, în același timp, la degrevarea penitenciarelor. Astfel, toate persoanele private de libertate vor avea în mod automat vocația de a beneficia de libertate condiționată, dacă îndeplinesc codițiile stabilite prin proiect, respectiv care au fost sau sunt cazate în condiții de supraaglomerare, însemnând un spațiu mai mic sau egal cu 3 mp/deținut”.

Prevederea nu se aplică, însă, persoanelor despăgubite pentru condiţii necorespunzătoare de detenţie prin hotărâri definitive ale instanţelor naţionale sau ale CEDO pentru perioada vizată. Persoanele care au fost puse în libertate la expirarea duratei pedepsei închisorii, deşi au fost propuse pentru liberare condiţionată, cu luarea în considerare a articolulul 551 din Legea nr. 254/2013, “pot solicita despăgubiri la instanţa civilă”, potrivit proiectului.

Proiectul legislativ va fi dezbătut acum în Camera Deputaților, care este forul decizional.

Sursa: legestart.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Un răspuns la Proiect de lege adoptat de Senat – Pedeapsă mai scurtă cu 3 zile pentru deținuții închiși în condiții de supraaglomerare

  1. pilu 20.03.2017 la 13:23

    Asa ma, ocupati-va de puscariasi acum ca banii i-ati terminat. Parca in programul de guvernare nu puscariasii erau subiectul de dezbatere electorala. Lasa ca stau bine acolo, ca nu-i statiune de odihnarc de distractii. Dar va pregatiti apriori, ca nu se stie cand va parcheaza si pe voi.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NOTĂ: Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lăsați. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a comenta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul ziarulunirea.ro nu raspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.