Rămâi conectat

Curier Județean

Proiect de hotărâre privind protecția mediului înconjurător, amânat de patru luni să fie dezbătut în Consiliul Local Sebeş

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Trei consilieri locali din Sebeş au iniţiat un proiect de hotărâre privind protecția mediului înconjurător, a sănătății populației și a biodiversității în Municipiul Sebeș. Proiectul aşteaptă de patru luni să fie dezbătut în Consiliul Local.

Radu Cristian, alături de colegii săi din Consiliul Local Sebeș, Ana MAria Coman​ și Ovidiu Lupu au inițiat acest proiect în urma numeroaselor solicitări primite de la oamenii din municipiul Sebeș referitor la acest subiect, cu atât mai mult cu cât toate normele de legislație internațională, comunitară și națională vorbesc de apărarea fermă și categorică a mediului în care ne ducem viața.

“O viață sănătoasă se manifestă în primul rând prin aerul pe care îl respiri. Un mediu curat, lipsit de toxicitate, de noxe, contează enorm pentru sănătatea fiecăruia. Cel mai simplu puteți compara imaginea dezolantă a unei zone de locuințe din preajma unei hale industriale ce poluează cu tabloul luminos al unui cartier rezidențial în care verdele pomilor din jur este predominant. Viața oamenilor din cele două peisaje sugestive diferă clar în favoarea celor din urmă. Pentru că mediul înconjurător este primul element cu care intrăm în contact: ne poate îmbolnăvi sau ne poate însănătoși. Ne poate fi dușman sau poate fi anticorpul care să ne salveze.

Din acest motiv nu ne este indiferent în ce mediu trăim la noi în Sebeș. Alături de colegii mei am depus un proiect de hotărâre în cadrul Consiliului Local prin care să apărăm aerul pe care îl respirăm zi de zi. Am propus adoptarea unor măsuri obligatorii ce trebuie luate de către toate persoanele fizice și juridice pentru protecția atmosferei și implicit a sănătății locuitorilor municipiului Sebeș. Vă redau aici câteva dintre ele: îmbunătățirea activității tehnologice a agenților economici pentru reducerea emisiilor/ investiții în echipamente noi pentru diminuarea disconfortului acutic și olfactiv/ interzicerea autorizării unor activități de producere a unor substanțe cu potențial cancerigen asupra omului/ informarea locuitorilor municipiului Sebeș cu privire la investițiile ce vor fi demarate aici și care pot fi incluse în categoria unor activități cu risc etc.

Proiectul de hotărâre descrie toate situațiile ce pot genera un factor de perturbare a sănătății și a mediului”, spun iniţiatorii proiectului.

Acesta a fost a fost depus la registratura primăriei în data de 26 aprilie 2017 însă abia marți, 29 august, de la ora 14.00, va fi dezbătut în CL.

 

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un bărbat din Gârbova a profitat de greșeala unei femei și a sustras de pe cardul acesteia 1.500 lei. Este cercetat de către polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Un bărbat din Gârbova a profitat de greșeala unei femei și a sustras de pe cardul acesteia 1.500 lei. Este cercetat de către polițiști În timp ce se afla în interiorul unei bănci, un bărbat din Gârbova de 48 de ani, a găsit un card de pe care a scos 1.500 de lei. Este cercetat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea