Rămâi conectat

Economie

Programul Start-Up Nation: Circa 3.000 de planuri de afaceri depuse și aproximativ 8.000 de useri înregistrați, la 15 zile după lansare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aproximativ 8.000 de useri s-au înregistrat, până vineri, 30 iunie, în programul Start-Up Nation, fiind depuse, în același timp, circa 3.000 de planuri de afaceri, a anunțat, într-o conferință de specialitate, Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

”Înscrierile în programul Start-Up Nation au început în data de 15 iunie și până în acest moment avem aproximativ 8.000 de useri care și-au creat cont și undeva la 3.000 de planuri de afaceri depuse. Nu zic că este un rezultat bun sau rău. Mă așteptam la mai mult, dar trebuie să iau în calcul foarte clar că toată criza politică a picat pe lansarea programului Start-Up Nation. După două zile de la lansare, a început criza. Au fost foarte mulți oameni care ne-au întrebat dacă se mai face programul. Am răspuns și vă spun și vouă se face programul Start-Up Nation, deja au început discuțiile pe rectificare și noi am cerut suma maximă alocată. Există spațiu bugetar și mai avem două săptămâni pentru înscriere”, a spus Laufer.

Pe de altă parte, ministrul a precizat că, în cadrul ședinței de Guvern din 30 iunie, va fi prezentat Programul pentru internaționalizare a firmelor românești, precum și o Ordonanță de Urgență privind transformarea oficiilor teritoriale din cadrul ministerului de resort în agenții și deschiderea inclusiv a unei agenții în București.

Programul Start-Up Nation a devenit activ pe data de 15 iunie, la ora 10:00, cu o alocare de 1,7 miliarde lei din surse bugetare naționale și fonduri europene. Suma pe care un beneficiar o poate obține este de maximum 200.000 de lei.

Potențialii beneficiari vor înscrie online planurile de afaceri începând de joi, timp de 30 de zile.

Obiectivul principal al programului îl constituie stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii, îmbunătățirea performanțelor economice ale start-up-urilor și facilitarea accesului acestora la finanțare. Anul acesta, prin programul Start-Up Nation se estimează finanțarea a 10.000 de start-up-uri, care vor crea cel puțin 10.000 de noi locuri de muncă.

Pentru a beneficia de acest program, prima condiție este înființarea unei societăți comerciale după data de 1 ianuarie 2017. A doua condiție este crearea a cel puțin un loc de muncă pe care antreprenorul să îl mențină pentru o perioadă de doi ani.

Consiliul Național al IMM-urilor în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și cu sprijinul BCR, organizează, vineri conferința ‘Finanțări pentru IMM-uri și întreprinderi sociale prin programele operaționale’.

Conferința are ca scop prezentarea instrumentelor financiare alocate IMM-urilor și întreprinderilor sociale prin programele operaționale și identificarea mecanismelor de valorificare a acestora, axându-se asupra următoarelor tematici: prezentarea instrumentelor financiare dedicate IMM-urilor, prezentarea instrumentului FEIS, bune practici în valorificarea oportunităților de finanțare europene, propuneri și recomandări de creștere a gradului de absorbție a fondurilor europene și prezentarea Programul Operațional Inițiativa pentru IMM-uri (POIMM).

Sursa: agerpres.ro

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Coduri de reduceri pentru haine fitness – economisește fără a compromite stilul (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Să îmbrățișăm un stil de viață activ nu înseamnă doar să ne menținem corpul în formă, ci și să ne îngrijim sănătatea mintală și fizică în moduri care ne încântă. Știu că și pe tine te preocupă să găsești echipamentele potrivite pentru activitățile sportive, dar te asigur că poți face acest lucru fără să-ți golești […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea