Rămâi conectat

Curier Județean

PROGRAMUL PEAD 2013: Persoanele defavorizate din Alba Iulia îşi pot ridica ajutoarele alimentare de la UE, până în 6 decembrie

Alexandra Mates

Publicat

în

Persoanele defavorizate din municipiul Alba Iulia – familiile şi persoanele singure beneficiare de venit minim garantat, şomerii, pensionarii, persoanele cu handicap grav şi accentuat îşi pot ridica, până în data de 6 decembrie, ajutoarele alimentare oferite prin planul European PEAD 2013. Beneficiarii vor trebui să se prezinte personal la Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia, strada Libertăţii nr. 21.  Din  9 decembrie 2013, produsele alimentare neridicate de cãtre beneficiari, vor fi redistribuite pe liste suplimentare, persoanelor aflate în cautarea unui loc de muncã în limita stocului disponibil.

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Alba Iulia anunţă că programul distribuţiei de ajutoare alimentare pe anul 2013, în baza Hotãrârii de Guvern numãrul  600/13 mai 2009 privind stabilirea beneficiarilor de ajutoare alimentare care provin din stocurile de intervenţie comunitare  destinate categoriilor de persoane cele mai defavorizate din România şi atribuţiile instituţiilor implicate în planul European PEAD 2013, se  face până în data de 6 decembrie.

 Persoanele beneficiare sunt:
1.Familiile şi persoanele singure care au stabilit, prin dispoziţie scrisã a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificãrile şi
completările ulterioare.

2. Şomerii care beneficiazã de indemnizaţia de şomaj acordată cf. Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncă, cu modificările şi completãrile ulterioare.

3.Pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz , din pensii cumulate, se aflã sub la 400 lei/lună.

4. Persoanele cu handicap grav şi accentuat , adulţi şi copii, neinstituţionalizat

Persoanele domiciliate în municipiul Alba Iulia, care se regăsesc în una din categoriile mai sus menţionate, pe listele iniţiale primite, se vor prezenta personal la Centrul de Zi pentru persoane Vârstnice, până la data de 6 decembrie, după cum urmează:

1. Pensionari: cu actul de identitate şi cupon de pensie

2. Şomeri: cu actul de identitate şi carnetul de şomaj

3. Persoane cu handicap grav sau accentuat adulţi şi copii: cu actul de identitate şi certificatul de încadrare în grad de handicap

4. VMG : cu actul de identitate

Începând cu data de 9 decembrie 2013, produsele alimentare neridicate de către beneficiari vor fi redistribuite, pe liste suplimentare, persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, în limita stocului disponibil.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea