Rămâi conectat

Politică Administrație

Programul Eurodyssee – Regiunea Ile de France (Paris), tutorele județului Alba în cadrul schimbului de tineri la stagii

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Județul Alba este invitat să participe la Consiliului Director al Programului Eurodyssee și va fi îndrumat de Regiunea Ile de France pentru a realiza primele schimburi de stagiari: „Am plăcerea de a vă anunța că regiunea Ile de France va asigura procedurile necesare de tutoriat pentru județul Alba.” – se arată într-o scrisoare oficială transmisă Consiliului Județean Alba de către doamna Michele Sabban, Președintele Programului Eurodyssee și Vicepresedinte al Regiunii Ile de France.

„Este un parteneriat foarte important pentru județul Alba deoarece regiunea Ile de France este una dintre cele mai importante și mai dezvoltate regiuni din Europa, fiind regiunea ce cuprinde Parisul. Este regiunea care deține și secretariatul programului Eurodyssee, având o vastă experiență în funcționarea acestui program.

Invitarea județului Alba la Consiliul Director al programului, organismul care asigură conducerea între adunările generale, este un semnal foarte bun, constituind o recunoaștere a implicării județului Alba în ARE și o premisă execelentă pentru derularea Eurodyssee în Alba.” ­– a declarat Florin Roman, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.

Potrivit unui comunicat remis presei de CJ Alba, “ședința Consiliului Director al Eurodyssee va avea loc la Paris în data de 14 noiembrie, cu această ocazie fiind semnată și scrisoarea oficială  de angajament a județului Alba la program. Ședința va fi precedată de o reuniune tehnică, ce va avea loc în data de 13 noiembrie, în cadrul căreia se vor stabili concret detaliile colaborării Alba –Ile de France pentru implementarea programului Eurodyssee.

Eurodyssey este un program de schimb al Adunării Regiunilor Europene (ARE) care permite tinerilor, cu vârste între 18 şi 30 de ani,  aflaţi în căutarea unui loc de muncă, să beneficieze de un stagiu profesional în străinătate pentru o perioadă de 3 până la 7 luni.

Obiectivul programului este acela de a le oferi tinerilor o experienţă profesională şi totodată, de a le da șansa să învețe sau să își perfecționeze o limbă străină.

Regiunea Ile de France are drept capitală Parisul și concentrează aproape 12 milioane de locuitori (19% din populația franceză), fiind un adevărat plămân economic al țării, ce realizează 28% din PIB-ul Franței și are o rată de 82% din populația activă ocupată în sectorul serviciilor. Este, totodată, una dintre primele regiuni științifice și tehnologice ale lumii, ce reunește circa 40% din cercetătorii francezi.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Gheorghe Valentin Rotar, cel mai performant primar din Alba, și-a depus candidatura pentru un nou mandat pentru primăria Blaj. Lista consilierilor locali

Bogdan Ilea

Publicat

în

Gheorghe Valentin Rotar, cel mai performant primar din Alba, și-a depus candidatura pentru un nou mandat pentru primăria Blaj. Lista consilierilor locali Gheorghe Valentin Rotar, cel mai performant primar din Alba, și-a depus candidatura pentru un nou mandat pentru primăria Blaj. „Azi, 24.04.2024, am înregistrat la Biroul electoral de circumscripție al municipiului Blaj candidatura pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea