Rămâi conectat

Curier Județean

Prognoza meteo în Alba. Vezi cum va fi vremea în minivacanţa de Rusalii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cei care şi-au făcut planuri pentru minivacanţa de Rusalii trebuie să ştie că vremea ar putea să le pună probleme. Meteorologii anunţă că pentru perioada următoare probablilitatea pentru averse va fi ridicată în fiecare zi, iar spre sfârşitul săptămânii acestea vor fi mai frecvente și mai intense.

În Transilvania, în primele trei zile de prognoză, media maximelor diurne va crește de la 23 de grade în prima zi, la 28 de grade în ziua de 31 mai, timp în care vremea va deveni deosebit de caldă.

Între 3 și 7 iunie media diurnă se va menține la 22… 23 de grade, apoi va crește spre 25 de grade. Temperaturile nocturne vor crește de la medii de 6…7 grade la începutul primei săptămâni, până la medii de 12…13 grade în data de 1 iunie, apoi vor marca o scădere treptată până în diminețile de 3 și 4 iunie, la medii de 7…8 grade. În cea de a doua săptămână a intervalului de prognoză, mediile nocturne se vor menține în jurul valorii de 10 grade.

Probablilitatea pentru averse va fi ridicată în fiecare zi, începând din noaptea de 31 mai, iar în ziua de 1 iunie și în intervalul 5 – 6 iunie acestea vor fi mai frecvente și mai intense.

La munte, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, chiar deosebit de caldă, până la finalul lunii mai. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni variațiile termice nu vor fi semnificative de la o zi la alta și de la o noapte la alta. În medie, vor fi maxime cuprinse între 14 și 18 grade și minime între 5 și 10 grade – în prima săpămână, iar în cea de-a doua maximele vor oscila în jurul a 16 grade și minimele se vor încadra între 5 și 8 grade.

Manifestări specifice instabilității atmosferice sunt de așteptat îndeosebi după-amiaza și la începutul nopților, cu o frecvență mai mare începând cu data de 1 iunie, iar cantități de apă mai însemnate se pot cumula în special în intervalele 1-3 iunie și 5-7 iunie.

Sursa: realitatea.net

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Biblioteca „Ovidiu Hulea” inaugurată de Ziua Bibliotecarului 2024, la Aiudul de Sus: Cuprinde aproximativ 4.000 de cărți, publicații și tablouri primite din donații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Biblioteca „Ovidiu Hulea” inaugurată de Ziua Bibliotecarului 2024, la Aiudul de Sus: Cuprinde aproximativ 4.000 de cărți, publicații și tablouri primite din donații La Aiud, de Ziua Bibliotecarului 2024, s-a deschis o nouă bibliotecă publică cu aproximativ 4.000 de volume. Inaugurarea Bibliotecii „Ovidiu Hulea” a avut loc într-un spațiu din cadrul Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea