Rămâi conectat

Curier Județean

Prognoza meteo: Cum va fi vremea la începutul lunii martie 2017, zilele babelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum va fi vremea la începutul lunii martie 2017.  Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Astfel, în următoarea perioadă vor fi precipitaţii, în unele zone sub formă de lapoviţă şi ninsoare. 

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

TRANSILVANIA Până spre sfârșitul primei săptămâni, vremea va fi în încălzire de la o zi la alta, astfel încât valorile nocturne vor deveni în general pozitive, iar maximele diurne vor ajunge, în medie, la 6…11 grade, cu mult peste ce ar fi normal în această perioadă din an. În schimb, în intervalul 25-28 februarie temperaturile vor scădea accentuat și vor fi maxime de 2…5 grade și minime de -8…-4 grade, mediat pe regiune, caracterizând un regim termic apropiat de cel normal pentru sfârșitul lunii februarie. Pentru primele zile de martie este estimată o creștere ușoară și treptată a temperaturilor. Pe parcursul primei săptămâni de prognoză precipitațiile (ploaie, lapoviță și ninsoare) se vor semnala în fiecare zi, dar vor fi mai frecvente și moderate cantitativ în 21 și 25 februarie. Pentru cea de-a doua săptămână probabilitatea pentru precipitații va diminua.

LA MUNTE În intervalul 21-24 februarie vremea se încălzi, valorile devenind mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei; astfel, vor fi maxime de 0…6 grade și minime de -4…0 grade, în medie. Din 25 februarie, temperaturile vor scădea, determinând un regim apropiat de cel normal pentru sfârșit de februarie, cu -2…0 grade ziua și -10…-6 grade noaptea. Pentru primele zile ale lunii martie este estimată o creștere ușoară și treptată a valorilor termice. În prima săptămână vor precipitații în fiecare zi, predominant ninsori, care local și temporar pot fi mai consistente, dar și precipitații mixte cu condiții de polei în intervalul 22-24 februarie. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni probabilitatea pentru precipitații va fi mai redusă.

Sursa: realitatea.net

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Băncile și topogoanul de la Părculețul Grădiniței și Parcul Samoila Marza din Galțiu au fost vopsite: Gestul mărinimos făcut de un grup de copilași pentru muncitori

Bogdan Ilea

Publicat

în

Băncile și topogoanul din parcurile din Galțiu au fost vopsite: Gestul mărinimos făcut de un grup de copilași pentru muncitori Băncile de la Prculețul Grădiniței și topoganul din Parcul Samoila Marza din Galțiu au fost recondiționate și vopsite. La final, un grup format din două fetițe și un băiețel, au răsplătit printr-un gest mărinimos efortul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea