Rămâi conectat

Actualitate

Prognoza meteo: Căldură și secetă în august și septembrie, ploi în octombrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prognoza meteorologică valabilă pentru intervalul august – octombrie 2015, publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), arată că vom avea parte de timp frumos și călduros în intervalul de timp vizat.

Temperaturile medii lunare se vor situa peste normalul climatologic în cea mai mare parte a țării în lunile august și septembrie.

 

În august, temperaturile medii lunare se vor situa peste mediile multianuale (19,7 grade Celsius) în cea mai mare parte a teritoriului.

În Transilvania sunt prognozate temperaturi medii de 16-20 grade Celsius și în Banat între 19 și 23 de grade Celsius. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea vor fi deficitare în aproape toată țara, cele mai scăzute valori fiind posibile în sud-estul și sudul teritoriului, unde se vor înregistra între 22 și 40 de litri/mp.

 

În septembrie se preconizează temperaturi medii lunare ce vor înregistra valori peste normele climatologice (stabilite la 14,8 grade Celsius) în sud-estul, sudul și vestul țării, iar în celelalte regiuni se pot apropia de cele normale.

Pentru Transilvania sunt prognozate temperaturi medii 11-16 grade.

La capitolul precipitații, prognoza relevă cantități lunare cu tendință spre deficit în majoritatea regiunilor, cu excepția centrului și nordul țării unde acestea pot fi apropiate de mediile climatologice..

 

În octombrie, estimările arată că valorile termice vor fi peste mediile climatologice în sud-est și local în sudul și vestul țării, iar în restul zonelor se vor încadra în normalul perioadei (9,6 grade Celsius).

în Transilvania, temperaturile medii vor fi cuprinse între 6 și 10 grade

Cantitățile lunare de precipitații vor prezenta valori peste mediile multianuale în majoritatea regiunilor, mai puțin în sud-est și local în sudul și vestul țării, unde acestea vor fi apropiate de cele normale.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea