Rămâi conectat

Curier Județean

Profilul socio-cultural al românului. Cele mai accesate pagini de internet

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Patru site-uri de cumpărături, unul de pariuri online și altul care promite o îmbogăţire rapidă din faţa calculatorului sunt doar câteva dintre cele mai accesate pagini de internet din  România.

În clasamentul realizat de Alexa.com, Google se află pe prima poziţie la nivel mondial. În România, google.ro conduce clasamentul, iar veriunea Google.com, se află pe poziţia a treia.

Pe locul secund se clasează Facebook.com, la fel ca şi în clasamentul global, fiind mai folosită reţea de socializare din lume, cu peste 1.2 miliarde de utilizatori în fiecare lună.

În top 10 se mai găsesc Youtube.com, platforma deţinută de Google, unde utilizatorii pot să încarce, să vizualizeze şi să partajeze clipuri video şi Wikipedia.org, enciclopedia online, care are un conţinut gratuit şi este disponibilă tuturor, atât pentru utilizare, cât şi pentru dezvoltare.

Pe poziţia a şasea în ţara noastră se găseşte Neobux.com, un site PTC (n.r. paid-to-click, plătit să apeşi click), care plăteşte utilizatorii în schimbul vizualizării unor reclame. Neobux, care promite o modalitate de îmbogăţire rapidă, din faţa calculatorului, este mult mai popular în Europa de Est decât în statele din Occident, aşa cum Facebook-ul, în top 3 în majoritatea ţărilor vestice, este mai slab cotat în fostele republici sovietice.

Bet365.com, un site de pariuri online, se clasează pe locul al optulea în România, ţara noastră fiind din singura din regiune care include un site de acest fel în primele zece poziţii din clasament.

Filelist.ro, cel mai mare site peer-to-peer din România, care facilitează partajarea de fişiere între utilizatori, des criticat pentru presupusa înlesnire a pirateriei online, ocupă poziţia a zecea în topul celor mai bine cotate pagini de Internet de la noi.

Site-urile de anunţuri şi cumpărături online ocupă patru dintre primele douăzeci de poziţii în clasamentul autohton, pe lângă eMag.ro, liderul pieţei de comerţ electronic, care se află pe locul 15, în top 20 regăsindu-se şi Mercador.ro, locul 9, Tocmai.ro, locul 12 şi Okazii.ro, locul 18.

Sursa: turnulsfatului.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VINERI: Proiectul “Pet Care”, organizat de Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Strângere de fonduri pentru adăpostul de câini, expoziție de lucrări de artă realizate de elevi, parada animalelor de companie și tombolă

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: Proiectul “Pet Care”, organizat de Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Strângere de fonduri pentru adăpostul de câini, expoziție de lucrări de artă realizate de elevi, parada animalelor de companie și tombolă Proiectul “Pet Care” este organizat vineri, 19 aprilie, de Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Printre activitățile organizate se numără […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea