Rămâi conectat

Actualitate

Profesorii cu grad didactic I și vechime în muncă de peste 25 de ani vor avea normă redusă

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Norma de ore pentru profesorii cu grad I didactic şi vechime în muncă de peste 25 de ani va fi redusă prin ordonanţă de urgenţă, deja agreată la nivelul Guvernului.

Măsurile au fost discutate deja în Executiv şi există un acord la nivelul Guvernului pentru aplicarea acestora, au precizat, miercuri, sursele citate, confirmând astfel informaţiile transmise de MEDIAFAX săptămâna trecută.

„În acelaşi timp, a existat în Guvern o primă discuţie pentru reducerea vârstei de pensionare în cazul profesorilor cu gradul I. Rămâne ca Ministerul Educaţiei şi Ministerul Justiţiei să ajungă la un acord privind procedurile legale de aplicare”, au precizat sursele.

Citește și: EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014. Modele de subiecte pentru elevii din clasa a VIII-a

Săptămâna trecută, surse oficiale au declarat pentru MEDIAFAX că Guvernul intenţionează să majoreze sporurile acordate personalului militar, din serviciile de informaţii, din apărare şi penitenciare şi să reducă norma de ore pentru profesori, ceea ce ar genera venituri mai mari pentru aceştia, din ore suplimentare.

La acel moment, sursele citate au precizat că, dacă vor fi aprobate, măsurile vor fi aplicate din semestrul al doilea al acestui an, fără însă să aibă acordul experţilor Fondului Monetar Internaţional.

Sporurile pentru militari au fost majorate în şedinţa de miercuri a Guvernului, prin ordonanţă de urgenţă, cu aplicare de la 1 iulie.

În sectorul militar şi învăţământ lucrează câteva sute de mii de persoane.

Sursa Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea