Rămâi conectat

Actualitate

Procurorul general Augustin Lazăr vrea să lanseze un nou concept – ”justiție verde”, ca soluție împotriva defrișărilor ilegale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Procurorul general al României, albaiulianul Augustin Lazăr, a declarat, luni, că infracţiunile contra mediului reprezintă o prioritate pentru Ministerul Public, precizând că se doreşte lansarea unui nou concept – „justiţie verde”, care presupune, printre altele, realizarea unei reţele de magistraţi specializaţi.

augustin-lazar01„Este, de fapt, o prioritate de câtva timp, eu am anunţat-o şi prin proiectul de activitate pe care l-am prezentat la CSM în aprilie anul acesta. Infracţiunile contra mediului reprezintă o importantă prioritate a Ministerului Public, iar conferinţa ce va fi organizată mâine (marţi – n.r.) va fi susţinută de Ministerul Public împreună cu Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române, vor participa colegi procurori generali de la toate Curţile de Apel din ţară şi reprezentanţii mai multor ministere, printre care şi Ministerul Mediului”, a precizat Lazăr, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Potrivit acestuia, conceptul de „justiţie verde” presupune crearea unei reţele de magistraţi specializaţi în acest domeniu.

„Noi trebuie să discutăm concluziile care au rezultat din activitatea unui grup de lucru care a studiat modul şi eficacitatea pe care a demonstrat-o organul judiciar în a apăra mediul şi am dori să lansăm un nou concept de justiţie verde care presupune specializarea unor magistraţi în acest domeniu, realizarea unei reţele de magistraţi specializaţi, ofiţeri de poliţie judiciară specializaţi, experţi în domeniu şi, de asemenea, să se efectueze în continuare cercetări ştiinţifice pentru a vedea care sunt instrumentele juridice cela mai eficace pentru a clarifica problematica apărării mediului”, a explicat Augustin Lazăr.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Institutul de Cercetări Juridice „Academician Andrei Rădulescu” al Academiei Române va organiza, marţi, la Bucureşti, conferinţa naţională cu participare internaţională cu tema „Apărarea mediului şi a fondului forestier prin dreptul penal”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Potrivit sursei citate, pe baza analizelor teoretice de specialitate şi a evaluărilor practice în domeniu, manifestarea îşi propune să realizeze o radiografie a infracţionalităţii de mediu şi forestiere, să identifice inadecvările şi deficienţele răspunsului penal şi să propună soluţii concrete şi fezabile la problemele existente.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea