Rămâi conectat

Actualitate

Problema tinerilor fără job și pregătire profesională. Cei mai mulți provin din mediul rural

Ziarul Unirea

Publicat

în

Una dintre problemele cele mai grave cu care se confruntă țara noastră este cea a tinerilor fără job și pregătire profesională.

Adrian Marius Dobre, secretarul de stat la Ministerul Muncii spune că cea mai mare provocare sunt tinerii cu vârste între 16-24 de ani, fără job şi fără pregătire profesională.

Potrivit acestuia, în România, la momentul de faţă există circa 500.000 de astfel de tineri. Marea majoritate provin din mediul rural, a spus secretarul de stat în cadrul conferinţei ZF HR Trends.

Pentru aceștia, se va desfășura la sfârșitul verii un proiect care urmărește să le faciliteze accesul pe piața forței de muncă.

”Aceşti tineri sunt mai puţin vizibili în oraşele mari, dar sunt foarte mulţi în mediul rural. Vom avea la sfârşitul acestei veri un concurs internaţional de proiecte pentru aceşti tineri, cu scopul de a-i introduce în piaţa forţei de muncă”, a mai spus Adrian Marius Dobre.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Ce tipuri de concedii vor fi luate în calcul la vechimea în munca

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Ce tipuri de concedii vor fi luate în calcul la vechimea în munca Câteva dintre facilitățile oferite de noua legislație a pensiilor au fost dezvăluite de Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii. Conform noilor prevederi, concediile pentru creșterea copilului, fie ele maternale sau paternale, vor fi luate în considerare ca perioade contributive la pensie. „Subliniez […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea