// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

„Primul centru de agrement”: Ce prevede noul programul şi când va fi implementat

Programul „Primul centru de agrement” este o nouă politică publică, pe care Executivul o va promova conform Programului de Guvernare, primul pas fiind făcut astăzi, prin adoptarea unui Memorandum, urmând ca implementarea să înceapă după aprobarea sa printr-un act normativ.

Programul „Primul centru de agrement” își propune să susțină realizarea de investiții pentru crearea infrastructurii necesare desfășurării activităților de agrement, prin acordarea de garanții de către stat în procent de maximum 80% (echivalent valoric maxim 240.000 de euro/1 milion de lei/investiție) pentru creditele de investiții destinate înființării și dezvoltării centrelor de acest tip, se arată într-un comunicat al Executivului.

Prin acest program se are în vedere stimularea inițiativei private, prin facilitarea accesului la finanțare: statul garantează pentru investiții considerate acum de către instituțiile de creditare ca fiind de risc, pentru că antreprenorii nu au capacitatea de a oferi suficiente garanții.

Alte avantaje ale programului ar fi, potrivit Executivului Grindeanu, crearea și menținerea de locuri de muncă, precum și extinderea sezonului turistic. Totodată, instituțiile de creditare sunt stimulate să creeze produse de finanțare specifice pe acest segment.

Facilitatea acordării garanțiilor de stat pentru creditele de investiții va fi destinată IMM-urilor eligibile din sectorul turismului, care își propun să înființeze/dezvolte centre de agrement.

Implementarea Programului „Primul centru de agrement” va contribui la creșterea atractivității României ca destinație turistică, prin diversificarea ofertei în acest sector și va avea ca efect o dezvoltare economică durabilă, prin exploatarea unor resurse (ramuri economice) insuficient valorificate până în acest moment.

Sursa: realitatea.net

Salvează

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Un răspuns la „Primul centru de agrement”: Ce prevede noul programul şi când va fi implementat

  1. pilu 17.02.2017 la 21:54

    Da bine mai suna. Sa vedem pana cand.