Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primarul Gheorghe Damian: ”Salprest aruncă județul Alba într-o criză a gunoaielor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Criza gunoielor intră într-o fază periculoasă în 16 unități administrative din județul Alba. În urmă cu o săptămână, operatorul de salubritate, Salprest, a refuzat să mai ridice gunoiul menajer, astfel că primarii, împreună cu jurişti din cadrul Prefecturii Alba au încercat să ajungă la un consens cu conducerea Salprest.

sedinta gunoi salprestMarți, 17 ianuarie 2017, după o întâlnire de peste trei ore, în care s-a încercat găsirea unor soluții pentru dezamorsarea acestei crize, nu s-a ajuns la niciun rezultat. Directorul Salprest  Alba, Petru Constantinescu, a refuzat orice conciliere, motivul invocat de reprezentanţii operatorului de salubritate fiind acela că nu încasează bani de la toţi locuitorii, ceea ce conduce la neridicarea gunoiului menajer în cele 16 comune și orașe.

Mai precis, operatorul de salubritate acuză faptul că, în foarte multe cazuri, contractul încheiat cu o gospodărie nu reflectă realitatea din teren (n.a. contractul este încheiat pe o persoană sau două, iar la adresa respectivă locuiesc mai multe persoane).

Primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, a afirmat că primarii sunt deschiși să efectueze un recensământ în fiecare comună sau oraș, unde operează Salprest, pentru a identifica precis numărul persoanelor care locuiesc efectiv în aceste localităţi, respectiv în gospodării. Efectuarea recensământului ar putea duce la o reglare a prețului, care ar putea să și scadă, iar, după finalizarea acestuia, Salprest ar urma să refacă contractele conform datelor reale. directorul Salprest Alba, Petru Constantinescu, nu a fost de acord cu această propunere, spunând că primăriile ar trebui să colecteze banii care să fie virați mai apoi către operatorul de salubritate.

constantinescu Salprest”Ce vrea conducerea Salprest nu este posibil, deoarece conform contractelor de delegare, operatorul de salubritate trebuie să încheie contracte, să crească numărul acestora şi să încaseze banii. Cu toate acestea, Salprest Alba dă însă vina pe primării pentru că nu ridică gunoaiele menajere. Riscăm să ajungem într-o situație gravă. Edilii din Alba sunt deciși să facă o sesizare la ANRSC pentru nerespectarea contractelor şi, în cele din urmă să le rezilieze”, a declarat primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian.

Cel mai probabil și în această săptămână gunoaiele menajere vor rămâne neridicate în cele 16 unități administrative din Alba, respectiv în Ciugud, Cricău, Sîntimbru, Galda de Jos, Stremț, Vințu de Jos, Mihalț, Crăciunelu de Jos, Bucerdea Grânoasă, Săsciori, Daia Română, Ighiu, Șibot, Pianu de Jos, Săliștea și orașul Teiuș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea