Rămâi conectat

Politică Administrație

Primarul Dorin Nistor a primit, la Sebeş, vizita delegaţiei conduse de Anne Quart, secretar de stat al landului Brandenburg  

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primarul Municipiului Sebeş, domnul Dorin Nistor, a primit luni, 19 iunie 2017, vizita unei delegaţii germane de nivel înalt formate din: doamna Anne Quart, Secretar de Stat pentru Afaceri Europene în cadrul Ministerului Justiției, pentru Europa și Protecția Consumatorilor, domnul Stefan Biedermann, Responsabil pentru politica economică și financiară europeană, dezvoltarea strategiilor, internaționalizare în cadrul Ministerului Justiției, pentru Europa și Protecția Consumatorilor, doamna Birgit Schliewenz, reprezentant al Landului Branderburg în Regiunea Centru și domnul Klaus Peter Krueger, reprezentant ManCom GmbH, coordonator din partea germană pentru relaţiile de parteneriat. Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru a fost reprezentată de domnul Nicolae Mărginean.

Întâlnirea face parte din programul vizitei oficiale de informare privind proiectele finanţate prin Programul Operaţional Regional, în Regiunea Centru, a doamnei Anne Quart, Secretar de Stat pentru Afaceri Europene, Landul Brandenburg, vizită care se derulează în perioada 18-21 iunie 2017, la invitaţia Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru, în contextul unui parteneriat de 15 ani dintre Regiunea Centru şi landul german.

Temele abordate în cadrul întâlnirii au vizat o prezentare a celor mai semnificative aspecte privind dezvoltarea Sebeşului și potenţialul său economic, demografic şi cultural, cu accent asupra investiţiilor prioritare pentru care echipa primarului Dorin Nistor va solicita finanţare nerambursabilă prin Programul Operațional Regional 2014 -2020: construirea unei clădiri noi pentru Liceul Tehnologic, transformarea unei centrale termice în creşă şi grădiniţă, realizarea de piste de biciclete în vederea sprijinirii tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, modernizarea şi extinderea sistemului de iluminat public, reabilitarea a trei clădiri aparţinând Spitalului Municipal Sebeş, înfiinţarea unui incubator de afaceri, proiecte destinate comunităţilor defavorizare care pot fi realizate prin intermediul Grupului de Acţiune Locală. Agenda delegaţiei a inclus şi o întâlnire cu elevii și personalul didactic de la Liceului German din Sebeş. Oaspeţii din landul german au propus o colaborare concretă între Sebeş şi oraşul Wittstock, cele două având multe similitudini, inclusiv dezvoltarea economică. Prima propunere a fost aceea de realiza un parteneriat între Liceul German din Sebeş şi o şcoală din Wittstock, urmând ca în cursul lunii iulie, Sebeşul să primească vizita unui grup de elevi din oraşul german. De asemenea, a fost propusă o colaborare între bibliotecile din cele două oraşe.

Doamna Anne Quart a evaluat în termeni pozitivi vizita efectuată la Sebeş. Rezultatele unor astfel de acţiuni se înscriu în demersurile active ale municipalităţii Sebeş de a realiza parteneriate durabile cu autorităţi locale din statele europene, de a accesa fonduri nerambursabile pentru dezvoltare, de a facilita schimburi de bune practici, experienţa germană fiind benefică în contextul investiţiilor şi proiectelor care vor fi derulate în perioada imediat următoare în beneficiul comunităţii locale, conform declaraţiilor făcute în cadrul întâlnirii de către primarul Municipiului Sebeş, domnul Dorin Nistor.

Compartimentul Relaţii Publice şi Comunicare

Primăria Municipiului Sebeş


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău!

Unirea Ziarul

Publicat

în

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău! USR Mirăslău are plăcerea de a anunța candidatura, pentru funcția de primar al comunei Mirăslău, a președintei filialei USR, Tünde-Renata Giurgiu. Aleasă cu o majoritate covârșitoare de voturi, în cadrul Adunării Generale a filialei, Renata este candidatul ideal, având o viziune clară și inovatoare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea