Rămâi conectat

Curier Județean

Primarul din Ciugud, comuna cu cea mai mare absorbție de fonduri europene din țară, reales cu un procent de 85%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul din Ciugud, comuna cu cea mai mare absorbție de fonduri europene din România, Gheorghe Damian (PSD), a câștigat detașat un al V-lea mandat consecutiv. Acesta a anunțat, într-un mesaj postat pe o rețea de socializare, că în urma alegerilor de duminică a obținut un procent de 85 la sută din voturile alegătorilor.

Vedeți și FOTO, VIDEO Drumuri agricole asfaltate, microcentrală eoliană și Wi-Fi gratuit în Ciugud, comuna care a accesat 20 de milioane de euro fonduri europene 

”85% dintre cetățenii care și-au exercitat dreptul de vot mi-au încredințat un nou mandat de primar și, în același timp, mi-au dat binecuvântarea de a duce mai departe misiunea pe care am început-o acum 16 ani. Oricât ar fi fost de previzibil, rezultatul m-a emoționat. Dincolo de cifre și statistici, dincolo de faptul că, în condițiile în care mulți au fost plecați din localitate, am înregistrat o prezență foarte mare la vot, de 75% din numărul total al alegătorilor, scrutinul de ieri a confirmat legătura puternică dintre comunitate și noi, cei care suntem aleșii ei (…) Am obținut, împreună cu echipa mea de consilieri, 9 mandate de consilier local din totalul celor 11, iar asta înseamnă că programul meu, al nostru, este și al cetățenilor din comuna Ciugud”, a spus Gheorghe Damian într-un mesaj postat luni pe o rețea de socializare.

Referitor la planurile sale de viitor, edilul a menționat că acestea sunt ”pe măsura rezultatelor spectaculoase” pe care comuna le-a avut în ultimii ani, dorința fiind de a menține Ciugudul ”pe primul loc, spre bucuria și mândria tuturor cetățenilor ei”.

Tot în mesajul postat pe rețeaua de socializare, social-democratul le-a mulțumit atât celor care l-au votat, cât și celor care nu l-au votat.

”Tuturor celor care ne-au votat ieri, le mulțumesc din suflet. Într-un fel, votul lor a fost un premiu, pentru visele în care am îndrăznit să credem, pentru toate piedicile pe care le-am depășit cu succes de-a lungul timpul. Le mulțumesc și celor care nu ne-au votat, cu promisiunea fermă că, în viitorul apropiat, obiectivul nostru va fi să aflăm ce își doresc ei pentru comuna noastră și să includem dorințele lor în acțiunile noastre. Comunitatea noastră este una puternică, iar ceea ce ne leagă e, în primul rând, dragostea pentru comuna noastră, datorită căreia mergem întotdeauna, demni, înainte. Împreună”, a spus Damian.

Ciugud este comuna din România cu cea mai mare rată de absorbție a fondurilor europene, fiind atrase, din 2007,  peste 20 de milioane de euro, ceea ce înseamnă, potrivit edilului, bugetul acestei localități pe 150 de ani. În urmă cu patru ani, Gheorghe Damian a fost votat de  87% dintre alegători.(A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Nouă localități din Alba au Planuri Urbanistice Generale noi. În 2023 s-au aprobat cu trei mai multe decât în 2022

Unirea Ziarul

Publicat

în

Nouă localități din Alba au Planuri Urbanistice Generale noi. În 2023 s-au aprobat cu trei mai multe decât în 2022 Comisia județeană de urbanism și amenajarea teritoriului din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Alba a analizat și avizat anul trecut 26 de planuri urbanistice zonale (PUZ) și 9 planuri urbanistice generale (PUG) – ale comunelor Pianu, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea