Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primarul comunei Șpring, Daniel Rusu, pe primul loc la Senat pe lista ALDE. Ovidiu Jidveian și-a retras candidatura și ia în calcul să renunțe la politică

Dragoş Suciu

Publicat

în

Primarul comunei Șpring, Daniel Rusu, deschide lista ALDE Alba la Senat, precizând că a bătut palma și cu liderul Ioan Lazăr, în vreme ce Ovidiu Jidveian, care ocupa până în prezent acest loc, spune că a renunțat la candidatură și ia în calcul să se retragă din politică deoarece ”oamenii corecți și verticali nu au loc”.

rusu-si-jidveianDaniel Rusu a declarat pentru ziarulunirea.ro că el a fost validat pentru a deschide lista de candidați ai ALDE Alba la Senat, precizând că s-a împăcat și cu Ioan Lazăr.

”Am bătut palma și cu Ioan Lazăr. Am lăsat răutățile, suntem două caractere puternice și ne-am dat seama că prin comunicare putem face mai multe. Mulțumesc celor de la centru pentru încredere și colegilor din teritoriu care nu au încetat să mă susțină și au văzut în mine un bun candidat”, a spus Daniel Rusu.

Întrebat despre șansele sale de a prinde un mandat de senator, el a răspuns că ”trebuie să fim pragmatici”, iar astăzi nu putem să spunem că ”unul are șanse mai mari decât altul, toți au plusuri și minusuri”.

Întrebat despre plusurile sale, Daniel Rusu a spus: ”experiența administrativă și, spre deosebire de contracandidații mei, eu cred că sun om”.

Pe de altă parte, Ovidiu Jdiveian, și-a retras candidatura.

”Eu sunt persoana cu cea mai bună imagine la nivelul județului, însă având în vedere toate discuțiile de la nivel național, și opoziția unora cu privire la candidatura mea, am ales calea de a renunța la candidatură. Nu se urmărește maximizarea scorului ALDE Alba, ci doar satisfacerea unor orgolii personale ale unor grupuri mărunte care nu au nicio legătură cu performanța politică și cu demnitatea. E sub demnitatea mea să accept o candidatură după discuțiile de la nivel național”, a spus Jidveian.

În urma discuțiilor de la nivel național, Daniel Constantin ar fi cerut ca unul dintre candidații care deschid listele pentru Cameră și Senat să provină din fostul PC, iar celălalt de la fostul PLR.

Jidveian a adăugat că oamenii corecți și verticali nu-și fac loc în mizeria care e în politica națională și, probabil, va alege în perioada următoare să se retragă din politică.

Când a fost adus în discuție faptul că își pierde mandatul de consilier local dacă se va retrage, Jidveian a spus: ”Nu e nicio problemă”.

Astfel, Horațiu Josan la Camera Deputaților și Daniel Rusu la Senat deschide listele la alegerile din 11 decembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea