Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, susţine proiectul Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană

Dan HENEGAR

Publicat

în

*Capitala politică şi economică a României sare în sprijinul Capitalei de Suflet a Românilor

Florin Roman, iniţiatorul proiectului „Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală  Europeană” a primit ieri un mesaj de susţinere din partea primarului general al Capitalei, dr. Sorin Oprescu.  De altfel, Roman se va întâlni cu primarul Bucureştiului în cursul acestei luni pentru a pune la punct detalii privind modul în care oraşele înfrăţite cu Capitala vor face un eventual lobby extern, în Europa, pentru promovarea proiectului Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană.

 În mesajul său, Sorin Oprescu spune că: „Salut şi sprijin această iniţiativă a lui Florin Roman şi a unui grup inimos de lideri ai comunităţii albaiuliene de  a-şi transforma oraşul într-un punct major de atracţie pe harta Europei. Cu siguranţăAlba Iuliaare argumente pentru a da noi valenţe şi semnificaţii acestui „jubileu” european care este titlul de Capitală Culturală. Din experienţa de manager şi gospodar al capitalei culturale economice şi politice a României, Bucureşti, adresez un îndemn cald tuturor elitelor şi politicienilor dinAlba Iuliade a se aşeza la aceeaşi masă pentru interesul oamenilor şi de a lucra fără orgolii personale. Acesta e mesajul românilor de oriunde pentru conducătorii lor.”

 Astăzi, 3 noiembrie, la Universitatea „1 Decembrie 1918” dinAlba Iulia se va întruni din nou comitetul de iniţiativă „Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană”. Florin Roman ne-a mai declarat că în acest proiect se mizează într-o proporţie foarte mare şi pe sprijinul Casei Regale de România.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea