Rămâi conectat

Politică Administrație

Primăriile lucrează la listele negre cu beneficiarii de ajutoare sociale care nu si-au achitat taxele si impozitele

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

lista_electoralaPrimăriile din Alba și din întreaga țară se află pe ultima sută de metri în ceea ce privește întocmirea listelor cu persoanele beneficiare de ajutoare sociale, care nu si-au achitat taxele si impozitele pana la data de 31 martie. Aceștia nu vor mai avea dreptul la ajutor social, alocație pentru sustinerea familiei sau indemnizatie pentru cresterea copilului.

După verificari, institutiiile urmează să transmită agențiilor județene, până la data de 5 aprilie 2014, o situație centralizatoare actualizată cu persoanele care nu și-au indeplinit aceasta obligație.

Pentru a putea evita suspendarea drepturilor la ajutoarele de la stat, beneficiarii trebuie sa-si achite taxele si impozitele pentru bunurile pe care le detin in proprietate pana la 31 martie a fiecarui an. In caz contrar ajutorul social, alocatia pentru sustinerea familiei sau indemnizatia pentru cresterea copilului se suspendă pe o perioada de 5 luni, începand cu drepturile aferente lunii aprilie. Dacă acestia isi achită însă obligatiile legale față de bugetul local in timpul celor 5 luni de suspendare, plata dreptului se reia incepand cu luna urmatoare celei in care s-a achitat obligatia, inclusiv pentru drepturile cuvenite in perioada suspendarii. In schimb, daca in cursul acestor 5 luni nu sunt achitate datoriile, dreptul la ajutor incetează.

În 2013, în urma activităţi de inspecţie la zeci de primării din Alba au fost depistate nereguli la sute de dosare privind stabilirea, acordarea şi plata ajutorului social şi a alocaţiei pentru susţinerea familiei. Este vorba despre situațiii de declarare eronată în cererea şi declaraţia pe proprie răspundere, a veniturilor şi a membrilor beneficiarilor de ajutor social şi de alocaţie pentru susţinerea familiei. În toate aceste cazuri s-au dispus măsuri de recuperare a banilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea