Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia vrea să construiască un Aqualand cu piscine, bazin cu valuri, tobogane și terase, în zona Parcului Dendrologic de pe Dealul Mamut

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

aqualandVara lui 2016 ar putea fi ultima vară fără un ștrand public modern pentru albaiulieni. Municipalitatea are în plan să construiască un Aqualand imens, întins pe câteva hectare, cu bazine pentru copii și adulți, cu hidromasaj și valuri, tobogane, terase, zone de plajă și tot ce ține de un complex de agrement, în zona  Parcului Dendrologic din Alba Iulia. Potrivit primarului Mircea Hava s-au făcut deja demersuri în acest sens, anul acesta se pregătește proiectul, iar dacă lucrurile vor decurge cum și-au propus, la iarnă se va face licitația pentru construcția acestuia.    

Dorim să facem un Aqualand. Sper să nu avem piedici. La noi, cum sunt puse lucrurile, există și posibilitatea de proiectare deja, există studiu de proiect-tema, există și locul și utilitățile. Anul acesta o să ne pregătim proiectul, o să aducem banii, iar dacă ajută Dumnezeu, iarna aceasta facem licitația.

Locul ar fi în zona parcului Dendrologic, unde este restaurantul Panoramic, aproape de Parcul de restaurant-de-lux20Aventură. În acea zonă, câteva hectare, în pădure pentru că ai cadru natural. Am găsit o poieniță acolo, între copaci. Este cu totul altceva decât niște betoane în care sunt piperniciți niște copăcei care o să crească și ei peste 20 de ani. Din ce am discutat astăzi (n.a. vineri, 1 iulie), proiectul va fi foarte interesant(…) Până în septembrie, sper să fie gata și rezervorul de apă ce se va construi acolo. Este un rezervor pentru toată zona, deci și cei care vor locui pe deal vor avea apă. Dorim să scoatem stațiile de pompare care sunt foarte costisitoare”,  a declarat edilul, pe scurt, la emisiunea ”În Gardă” de la Radio Unirea FM.

Detalii în plus despre acest obiectiv am reușit să obținem de la viceprimarul Gabriel Pleșa. Potrivit acestuia, este vorba despre relocarea Bazei de Agrement din spatele Bazinului Olimpic, pentru care s-a inițiat un proiect anul trecut.

Aqualand-ul este prevăzut cu 8 bazine, dintre care 3 pentru copii, bazin semiolimpic, tobogane, bazin vârtej și cu hidromasaj,  bazin cu valuri, multă verdeață, dar și spații comerciale, precum terase. De asemenea, va exista posibilitatea de a ajunge cu mașina până în apropiere. Proiectul vizează și amenajarea unor locuri de parcare, atât pentru mașini cât și pentru biciclete, la aproximativ 200 de metri de complex.

Singura problemă în realizarea proiectului ar fi zona aleasă, mai exact pădurea de unde ar trebui tăiați câțiva copaci pentru a face loc bazinelor.  ”Sper să înțeleagă ministerul care se ocupă de păduri că nu facem niciun rău dacă construim între copaci, chiar dacă vom tăia 5-10, 20 de copaci.  Vom planta exact câți vor spune ei în alte locuri”, a spus primarul Mircea Hava.

Dacă planurile municipalității se vor concretiza, cel mai probabil în vara anului viitor albaiulienii se vor putea bucura de un spațiu de relaxare și distracție într-o zonă superbă, cu multă verdeață în jur și multă liniște.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea