Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Prevederea referitoare la impozitarea bacșișului prezentă în Noul Cod Fiscal, deși s-a renunțat la această măsură în vara anului trecut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Normele Codului Fiscal conțin o prevedere referitoare la impozitarea bacșișului, deși acestă măsură a fost abrogată încă din vara anului trecut, după ce s-a dovedit imposibil de pus în practică.

bacsisÎn normele Codului fiscal, Hotărârea de Guvern nr. 1 din 2016 se află prevederi referitoare la impozitarea bacșișului. Astfel, la capitolul venituri din alte surse, la punctul 34 se arată că în această categorie (a veniturilor din alte surse n.r.) se includ veniturile obținute de persoanele fizice sub forma bacșișului, potrivit prevederilor legale.

Însă, prevederile privind bacșișul au fost abrogate prin Legea nr. 186 din 2015, care a intrat în vigoare pe 9 iulie 2015. Deși legea este în vigoare de opt luni, normele de aplicare ale Codului fiscal, scrise în toamnă și aprobate de guvern pe 30 decembrie 2015, au menținut, în mod eronat, referiri la bacșiș.

Potrivit unor surse din ministerul de Finanțe, aceste prevederi vor fi eliminate, în perioada următoare, când vor fi aduse și alte modificări normelor Codului fiscal. (Z.U.)

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea