Rămâi conectat

Actualitate

Președintele suspendat al Judecătoriei Sfântu Gheorghe rămâne în arest preventiv. ÎCCJ a menținut decizia CA Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis miercuri ca Elena Poiană, președintele suspendat al Judecătoriei Sfântu Gheorghe, să rămână în arest preventiv în dosarul în care este cercetată de DNA Alba Iulia pentru că ar fi primit mită 10.000 de lei. Decizia este definitivă. 

iccjSoluția a fost publicată joi pe portalul ÎCCJ.

”Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpata Poiană Elena împotriva încheierii penale nr.1/JDL/2016 din camera de consiliu din data de 17 februarie 2016, pronunţată de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Alba Iulia – Secţia Penală, privind măsura preventivă. Respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpata Poiană Elena împotriva dispoziţiei de respingere a cererii de sesizare a Curţii Constituţionale cuprinsă în dispozitivul aceleiaşi încheieri. Obligă contestatoarea inculpată la plata sumei de 330 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 130 lei, reprezentând onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă”, se arată în soluția de pe portalul instanței.

”La data de 19 august 2015, inculpata Poiană Elena, în calitate de judecător în cadrul Tribunalului Harghita, a pretins de la o persoană (denunțător în cauză) suma de 10.000 lei, pentru a dispune soluționarea favorabilă a contestației formulate de două persoane arestate preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, împotriva unei încheieri pronunțate de Judecătoria Miercurea Ciuc, hotărâre prin care judecătorul de cameră preliminară a respins solicitarea celor doi de revocare și înlocuire a măsurii arestării preventive”, a arătat DNA.

După ce s-a asigurat de disponibilitatea denunțătorului de a remite suma de bani, prin încheierea din data de 20 august 2015, judecătorul Poiană Elena a admis contestația respectivă pe care a desființat-o și a înlocuit măsura arestului preventiv cu măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile, dispunând totodată punerea de îndată în libertate a celor două persoane, potrivit DNA.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea