Rămâi conectat

Politică Administrație

Președintele american Donald Trump, la întâlnirea cu Klaus Iohannis: Avem un parteneriat măreț. Este o onoare să vă primesc, un aliat adevărat, o țară minunată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Moment important, vineri, la Washington, pentru relaţiile dintre România şi SUA. Președintele Klaus Iohannis a ajuns la Casa Albă, unde s-a întâlnit cu omologul său american, Donald Trump. Klaus Iohannis este primul lider est-european primit de preşedintele Statelor Unite de la învestirea sa în funcţie.

În primele minute ale întâlnirii, la care şi presa a avut acces, Donald Trump a urat bun venit unui mare aliat și a vorbit despre un parteneriat excelent dintre România şi Statele Unite.

”Este o mare onoare să vă primesc, un aliat adevărat, o ţară minunată, o relaţie care devine din ce în ce mai bună. Vă mulţumesc mult că sunteţi aici”, a spus Donald Trump.

La rândul său, președintele Iohannis s-a declarat onorat să se afle la Casa Albă.

”Este o mare plăcere şi o onoare să fiu aici şi abia astept să începem discuţiile despre parteneriatul nostru”, a spus șeful statului.

Donald Trump a replicat: ”Este un parteneriat măreţ„

Acestea au fost primele cuvinte înaintea întâlnirii tete-a-tete. Cei doi şefi de stat vor avea apoi o discuţie privată în Biroul Oval.

Şeful statului român se află de mai multe zile în vizită în SUA. El s-a întâlnit deja cu şeful CIA şi cu congresmani americani. Înainte de Donald Trump, s-a întâlnit cu secretarul de Stat Rex Tillerson.

sursa: digi24.ro

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea