Rămâi conectat

Economie

Președintele ACA: Pretul mierii nu va crește, deși producția din acest an va fi mai mică cu 30-35 la sută

Ziarul Unirea

Publicat

în

Presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania (ACA), Ioan Fetea, a susține că pretul mierii nu va creste, cu toate ca productia de miere va fi mai mica cu pana la 30-35% in 2015, fata de productia medie anuala, de 22.000-24.000 tone, din cauza secetei si a depopularii familiilor de albine.

miere_floarea_soarelui„Targul National al Mierii isi doreste promovarea acestui sector, a albinei, a apicultorului si a tuturor produselor care ne sunt oferite de stup. Sigur, au fost din pacate, in ultimul timp, niste probleme privind productia de miere, dar prin sprijinul Ministerului Agriculturii, prin acel ajutor de minimis acordat anul trecut, am supravietuit. Speram ca si in acest an sa primim acele ajutoare de minimis, pentru ca in acest an ne-am confruntat cu conditii de seceta pe care nu le-am mai intalnit de multi ani. Productia de miere din acest an va fi undeva la 60% — 65%, in jurul a 16.000—17.000 de tone din productia media anuala. Pe rapita, productia de miere a fost undeva la 70%, pe tei a fost slabut, iar pe floarea soarelui nici la jumatate”, a spus Ioan Fetea, la deschiderea Targului National al Mierii, conform Agerpres.

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Daniel Botanoiu, a declarat recent ca autoritatile analizeaza posibilitatea acordarii unor ajutoare de minimis in sectorul apicol in conditiile in care 2015 este un an foarte greu pentru crescătorii de albine.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Coduri de reduceri pentru haine fitness – economisește fără a compromite stilul (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Să îmbrățișăm un stil de viață activ nu înseamnă doar să ne menținem corpul în formă, ci și să ne îngrijim sănătatea mintală și fizică în moduri care ne încântă. Știu că și pe tine te preocupă să găsești echipamentele potrivite pentru activitățile sportive, dar te asigur că poți face acest lucru fără să-ți golești […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea