Rămâi conectat

Curier Județean

Premii importante obţinute de cursanţii Şcolii de Arte şi Meşteşuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cursanţii Şcolii de Arte şi Meşteşuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba au obţinut în ultima perioadă premii importante la diferite concursuri artistice.

Cel mai recent premiu a fost adus în Alba de Diana Ana-Maria Luha, cursantă la Clasa de pictură tradiţională pe sticlă „Şcoala Maria Poenariu de la Laz” care a obţinut o menţiune la la Concursul Național de Creație Populară Românească ,,Tradiții Silvane” desfășurat la Șimleul Silvaniei. Aceasta a participat la. Secţiunea „Pictură tradițională”  cu  lucrarea Icoană pe sticlă „Maica Domnului cu Pruncul”, icoană specifică Lazului, executată după o icoană atribuită lui Savu Poienaru ce datează din secolul al XIX-lea. Tehnica folosită pentru această lucrare este în ulei pe sticlă cu grosime de 2 milimetri, iar rama este din lemn masiv băiţuit fiind lucrată artizanal. Diana Ana-Maria Luha a obţinut în urma jurizării menţiune. Clasa de pictură tradiţională pe sticlă „Şcoala Maria Poenariu de la Laz” a fost înfiinţată în acest an având 30 de cursanţi, copii şi adulţi, şi fiind coordonată de Anca Daniela Petronela.

Un alt premiu important a fost obţinut în ultima perioadă de Adelina Bunea, care este cursanta a clasei de Canto muzică uşoară coordonată de profesorul Marinela Popa. Tânăra a obţinut tot o menţiune la cea de-a IV-a ediţie a Festivalului „Art Oradea”, festival de interpretare a muzicii uşoare. Şi la folclor cursanţii Şcolii de Arte au excelat şi au obţinut două premii importante la Festivalul de Folclor al Şcolilor Populare de Artă „Meleaguri Brâncușiene” desfăşurat la Târgu Jiu, unde Anamaria Gligor  a obţinut menţiune la categoria de vârstă 10-15 ani şi Nicolae Balu  a obţinut premiul II la categoria de vârstă 15-18 ani. Cei doi tineri sunt cursanţi la clasa Muzică vocală tradiţională coordonată de profesorul Leontina Fărcaș.

A urmat apoi Festivalul „Zilele Şcolilor de Arte” la Tîrgu Mureș, un festival ce se desfăşoară an de an sub forma schimbului de experienţă între profesori şi cursanţii care frecventează cursurile Şcolilor de Arte. În acest an Şcoala de Arte şi Meşteşuguri din Alba a fost reprezentată de Alin Marc – clasa de Canto muzică uşoară şi Nadia Dobra – Clasa de Muzică vocală tradiţională. La acest concurs toţi tinerii participanţi au obţinut diplome, iar profesorii coordonatori au primit diplome de excelenţă şi distincţii.

Şcoala de Arte şi Meşteşuguri a fost înfiinţată în 1969, iar din 2007 funcţionează în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba fiind condusă de profesorul Marinela Popa. Şcoala vine în întâmpinarea cererilor tot mai numeroase de formare continuă şi se vrea a fi o „pepinieră” de specialişti talentaţi pentru celelalte servicii. Disciplinele din cadrul şcolii sunt: arte plastice, arte vizuale moderne, arte vizuale clasice, canto muzică populară, canto muzică uşoară, teorie şi solfegii, chitară, instrumente de suflat, instrumente cu clape, teatru, dans modern, dans de societate, dans popular, ţesături şi cusături tradiţionale, ceramică, arta lemnului, pictură religioasă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Grevă la Registrul Comerțului. Nemulțumiți de salarii, angajații protestează începând de astăzi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Grevă la Registrul Comerțului. Nemulțumiți de salarii, angajații protestează începând de astăzi Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) intră joi în grevă japoneză, la nivel naţional, solicitând Guvernului demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15%, ONRC fiind „instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiţie”, potrivit unui comunicat remis […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea