Rămâi conectat

Politică Administrație

Premierul Sorin Grindeanu: Trecerea la euro, posibilă numai după ce veniturile românilor vor fi aproape de cele din alte state UE

Ziarul Unirea

Publicat

în

Premierul României, Sorin Grindeanu, a declarat, luni, că trecerea la moneda euro va fi posibilă numai după ce veniturile obținute de români vor fi aproape de cele ale cetățenilor din alte state membre ale Uniunii Europene.

„Să ne asigurăm că această convergență monetară se face în paralel și cu convergența veniturilor. Trecerea la euro se poate face numai după ce, credem noi, și veniturile românilor vor fi aproape de cele din alte state membre ale Uniunii Europene”, a spus Grindeanu, la reuniunea Comitetului interministerial pentru trecerea la moneda euro, organizată la Palatul Victoria.

Prim-ministrul a amintit că Europa traversează o perioadă cu numeroase dezbateri privind viitorul construcției europene, acestea trebuind văzute, în opinia sa, drept o oportunitate și nu un obstacol.

„S-a ajuns la o discuție despre o Europă cu mai multe ritmuri, dar aceste ritmuri nu trebuie să ne diferențieze, ci tocmai să arate că noi, cu toții, mergem în aceeași direcție. Iar eu cred că întâlnirea de azi are și acest scop. Trebuie să demonstrăm că România e hotărâtă să susțină în continuare politicile de coeziune în interiorul Uniunii și să arătăm că toți avem același scop — o Uniune mai puternică, în care statele membre au aceeași țintă”, a susținut Sorin Grindeanu.

Premierul a punctat că sarcina autorităților române este de a face trecerea la moneda euro „cât mai lină pentru cetățeni”.

„Trebuie să învățăm din practica țărilor care au trecut deja la euro pornind dintr-o poziție similară cu a țării noastre. Noi vorbim de o schimbare majoră care, în mod natural, întâmpină o rezistență, o reticență la schimbare, dar tocmai de aceea suntem azi și vom fi și în viitor aici, pentru a se pregăti acest proces cât mai riguros”, a mai spus Grindeanu.

La reuniunea de la Palatul Victoria a participat guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, dar și miniștri, precum cel al Finanțelor, Viorel Ștefan, sau al Economiei, Mihai Tudose.

sursa: Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea