Rămâi conectat

Actualitate

Premierul Cioloș susține că decizia organizării alegerilor locale în două tururi trebuie luată în Parlament

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma consultărilor pe care le-a avut, luni, cu cu partidele, premierul Dacian Cioloş a ajuns la concluzia că nu există o majoritate parlamentară pentru a susţine alegerea primarilor în două tururi. Premierul a subliniat că subiectul este unul politic şi trebuie tranşat în Parlament, adăugând că el nu va accepta ca Guvernul să fie folosit ca un instrument de către partidele politice. Reamintim că Dacian Cioloş a avut luni dimineaţă întâlniri cu liderii partidelor pentru a discuta despre modificarea alegerilor locale pentru primari.

Dacian Ciolos01Premierul a declarat că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu liderii partidelor a constatat că majoritatea parlamentară este volatilă şi nu există susţinerea necesară în Legislativ pentru a reveni la alegerile în două tururi.

Cioloş a mai afirmat că Guvernul are posibilitatea să emită o OUG sau să îşi asume răspunderea în Parlament pe modificarea alegerilor, dar cum nu există susţinere, subiectul trebuie tranşat în Parlament:

„Am avut astazi intalniri cu toate partidele pe acest subiect care a fost lansat legat de alegerile primarilor în două tururi. A fost o consultare informala, exista in fata Guvernului 3 posibilităti in ideea in care Guvernul sustine ideea de a relua alegerea primarilor in 2 tururi. Decizia este una eminamente politica si acest subiect trebuie transat in Parlament. Ar exista posibilitatea de a veni cu OUG, asumarea  raspunderii în Parlament. Am constat ca exista o majoritate volatilă si nu exista o majoritate clara pentru a reveni la alegerea in doua tururi”, a spus premierul.

Prim-ministrul a mai explicat că unele partide ar prefera ca alegerile să se desfăşoare în două tururi abia în 2020, şi nu anul acesta. Totodată, Cioloş a avertizat partidele că el nu va permite ca Guvernul să fie folosit ca un instrument politic:

„O majoritate a partidelor prefera ca acesta discutie sa nu aiba loc acum ci sa aiba loc la urmatoarele alegeri. Nu exista majoritate in Parlament pentru acest proiect. In aceste condiţii Parlamentul este cel mai bun loc pentru acest proiect, dar dezbaterea si decizia tot in Parlament trebuie să aiba loc. Majoritate este volatilă. Guvernul nu se poate baza pe majoritate pentru OUG sau asumarea răspunderii în Parlament. Vreau sa fie clar: nu accept ca Guvernul să fie folosit ca instrument de vreun partid politic”. (Z.U.)

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea