Rămâi conectat

Sport

Premieră la Galtiu, meci de Liga a 3-a, AFC Unirea 1924 Alba Iulia – Nuova Mama Mia Becicherecu Mic | „Alb-negrii”, tot în băjenie şi în retur!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri, 10 martie, de la ora 15.00, pe stadionul din Galtiu se înregistrează o premieră fotbalistică, întâiul meci din Liga a 3-a organizat pe arena din comuna Sîntimbru, partida dintre AFC Unirea 1924 Alba Iulia şi Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, contând pentru etapa a 15-a a Seriei a 4-a din Liga a 3-a. Tribunele pot găzdui în jur de 200 de spectatori, organizatorii luând decizia ca intrarea să fie liberă.

În cursul zilei de ieri, stadionul din „Galtiu” a fost omologat, putându-se desfăşura partide la nivelul eşalonului terţ. „Este o onoare pentru noi să găzduim partide din Liga a 3-a şi firesc că am acceptat când oficialii de la Unirea Alba Iulia ne-au solicitat. Cred că este un bun prilej pentru comuna noastră de a intra în circuitul fotbalului naţional”, a spus Adrian Hulea, preşedintele Viitorului Sîntimbru, echipa din Liga a IV-a, ce joacă în mod obişnuit la Galtiu. „Există un disconfort cauzat de faptul că nu putem evolua la Alba Iulia, un dezavantaj în ceea ce ne priveşte. Dar şi aşa, suntem conştienţi că trebuie să învingem într-un joc împotriva unei contracandidate, pentru a ieşi din zona periculoasă„, a declarat Mihai Dăscălescu, oficialul unirist.

Cum lucrările de refacere în privinţa gazonului de pe Stadionul „Cetate” din Alba Iulia nu sunt finalizate, depăşindu-se termenul estimat, echipa condusă de Adorian Himcinschi este obligată să-şi continue pelerinajul prin judeţ, pentru a juca partidele interne. Este întâiul joc din retur în faţa propriilor suporteri pentru tânâra echipă albaiuliană, ce are un major dezavantaj din acest punct de vedere, întrucât nu poate beneficia de susţinerea fanilor. Din punct de vedere al distanţei parcurse există însă un avantaj, între Alba Iulia şi Galtiu fiind 14 kilometri, în timp ce până la Zlatna erau 35 de kilometri. „În toamnă, am beneficiat de un sprijin deosebit din partea primăriei din Zlatna, dar în luarea deciziei să ne mutăm la Galtiu a contat hotărârea jucătorilor. Există o superstiţie legată de faptul că nu am câştigat decât un singur meci la Zlatna şi în plus e şi mai aproape de Alba Iulia, reducându-se cheltuielile„, a declarat preşedintele Mihai Dăscălescu.

*După „Cetate” şi Zlatna, Galtiu – a treia locaţie!

Până la această dispută, cele mai importante jocuri găzduite la Galtiu au fost Performanţa Ighiu – Mureşul Vinţu de Jos 1-0 în Supercupa AJF Alba (august 2015) şi Viitorul Sîntimbru – Sănătatea Cluj, contând pentru etapa întâi din Cupa României, scor 1-2, din august 2016. În prima parte a campionatului, „alb-negrii” au jucat un meci la Alba Iulia (2-2 în runda inaugurală, cu Millenium Giarmata), restul partidelor disputându-se pe Stadionul „Minaur” din Zlatna, unde s-au înregistrat rezultate dezamăgitoare.

*Blestemul de pe Ampoi: o victorie şi 5 eşecuri!

AFC Unirea 1924 Alba Iulia este penultima din serie în ierarhia jocurilor considerate pe teren propriu, cu numai 4 puncte acumulate şi golaveraj negativ 4-11, fiind întrecută la acest capitol doar de „lanterna roşie” UTA „Bătrâna Doamnă” 2, tot 4 puncte strânse, golaveraj 2-11. Pe Ampoi, „alb-negrii” au trăit din plin blestemul partidelor considerate pe teren propriu, câştigând un singur meci, 1-0 cu UTA „Bătrâna Doamnă”, în rest înregistrând 5 eşecuri, cu Industria Galda de Jos, Performanţa Ighiu, Pandurii Tg. Jiu 2, Ripensia Timişoara şi Gloria Lunca Teuz Cermei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea