Rămâi conectat

Politică Administrație

Prefectura Alba: Campanie inițiată pentru introducerea gazului metan în Munții Apuseni. Marți, reuniune cu primarii din zonă la Câmpeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prefectul județului Alba, Dănuț Emil Hălălai a convocat, pentru data de  marți 13 iunie a.c. ora 12.00, la sediul Primăriei orașului Cîmpeni primarii din zona Munților Apuseni, pentru a participa la o reuniune cu edilii din zonă  în vederea constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitare.

Constituirea asociației reprezintă un obiectiv necesar și important în contextul demersurilor efectuate pentru introducerea gazului metan în localitățile din zonă, transmite Prefectura Alba.

”Precizăm faptul că 20 de primari din Țara Moților au adresat recent un memoriu premierului Grindeanu, solicitând introducerea gazului metan în zonă. ”Cantitățile de lemn necesare pentru încălzirea locuințelor sunt foarte mari, cauzele obiective fiind date de specificul zonei de munte, în care sezonul rece se întinde pe o perioadă de 5-6 luni, cu temperaturi care scad în majoritatea zilelor de iarnă sub pragul înghețului. Acestor condiții de viață foarte dure se luptă să le facă față, cu eforturi fizice și materiale foarte mari, aproape 60.000 de locuitori.

Din respect pentru istoria și viitorul Țării Moților, actuala clasă politică, Parlamentul și Guvernul României au datoria de a identifica și materializa soluții alternative privind sursele de energie, care să contrabalanseze criza lemnului de foc, criză care în mod evident se va întinde pe mulți ani de acum înainte”, susțin edilii din Apuseni, semnatari ai memoriului adresat premierului Grindeanu. În opinia lor, varianta cea mai bună, ce poate contrabalansa criza lemnului de foc, este introducerea gazului metan în zonă.

Prefectul Dănuț Emil Hălălai se implică în campania amplă desfășurată pentru introducerea gazului metan în localitățile din Munții Apuseni, sprijinind autoritățile locale și efectuând demersurile necesare catre Guvernul României în vederea realizarii acestui important obiectiv, siguranța și confortul cetățenilor județului nostru reprezentând una din prioritățile asumate de la începutul manadatului său, precizează reprezentanții prefecturii într-un comunicat de presă remis luni,12 iunie.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: Proiect de lege – Reducere de 50% la facturile de apă, canalizare și salubritate pentru persoanele din Apuseni!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Proiect de lege: Reducere de 50% la facturile de apă, canalizare și salubritate pentru persoanele din Apuseni! În această săptămână, am depus proiectul de lege care prevede acordarea unei reduceri de 50% la facturile de apă, canalizare și salubritate, pentru persoanele din Munții Apuseni. În prezent, doar persoanele din Biosfera Delta Dunării beneficiază de reduceri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea