Rămâi conectat

Ştirea zilei

Povestea tristă a doi fraţi cu dizabilităţi din Aiud. Unul dintre ei învaţă de acasă, din scaunul cu rotile. Comunitatea, prima care a sărit în ajutor!

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

NICUSORPentru unii, viaţa, de la începuturile ei, este o adevărată provocare. Trebuie să-i facă faţă indiferent cât le este de greu. Şi asta cu toate că sunt oameni cu suflet mare, iubitori cu cei pe care îi au alături. Este cazul unei familii modeste din Aiud, care are de crescut doi copii cu dizabilităţi. Pe Andrei, cu handicap grav, şi Nicuşor, în scaunul cu rotile. Pentru aceasta, fiecare zi, cu toate obstacolele ei, se încheie de multă vreme cu …speranţa zilei de mâine. Şi, iată, speranţa a început să le “bată la uşă”. Comunitatea din care fac parte s-a hotărât să le sară în ajutor şi a demarat câteva acţiuni caritabile în sprijinul lor.

Soţii Marcu din Aiud îşi iubesc ca lumina ochilor pe cei doi copilaşi Nicuşor şi Andrei, ambii cu dizabilităţi. Micuţii au nevoi speciale, de recuperare non stop, kinetoterapie, alimentaţie şi medicamente. Marea amărăciune a părinţilor porneşte de la faptul că nu îşi permit financiar să le ofere o viaţă pe cum ar necesita copiii cu handicap locomotor grav. Niciodată ei nu au abandonat lupta şi fac tot ce le stă în putinţă pentru a le face viaţa mai uşoară copilaşilor lor. Pentru ei, ca părinţi, este cea mai copleşitoare experienţă.

Cel mai mare dintre copii, Nicuşor Marcu, are 12 ani şi deşi suferă de un handicap grav şi este imobilizat într-un scaun cu rotile, are forţa să înveţe la domiciliu.

ANDREICel mic, Andrei, are 6 ani şi merge la grădiniţă. Suferă şi el de un handicap grav şi îşi doreşte să fie sănătos precum ceilalţi copii.

Pentru ca viaţa lor să fie mai uşoară, micuţii necesită să fie stimulaţi permanent de kinetoterapeut, în săli de kineto sau în staţiuni balneare de profil, specializate în recuperarea cu handicap locmotor grav. Nicuşor, băiatul cel mare, are nevoie de un scaun cu rotile adecvat stării sale, iar familia nu dispune de sumele necesare pentru a-l achiziţiona. O alimentaţie specială, medicamente, dar şi confort sunt de asemenea importante pentru viaţa lor. Părinţii le oferă dragoste şi se descurcă cum pot.

Un demers menit să aducă un zâmbet pe chipurile celor doi fraţi a fost făcut deja de Asociaţia Caritabilă “Maria Agapia” din Aiud, care organizează o campanie de colectare de fonduri “Inimioare pentru un actiunezâmbet: Andrei şi Nicuşor”, miercuri, 25 februarie, la Grădiniţa nr. 2 din Aiud. De asemenea, în data de 28 martie, la Şcoala Gimnazială “Axente Sever”Aiud, va fi organizat un târg de Paşte, iar fondurile colectate cu acest prilej vor fi oferite copiilor Andrei şi Nicuşor.

Cei care doresc să sprijine această familie o pot face şi prin depunerea de sume în contul în lei nr: RO80RZBR0000060017469817 deschis de mama copiilor, Nicoleta Maria Marcu, la banca Raiffeisen, filiala Aiud.

“Noi putem ajuta. Putem să le uşurăm suferinţa, în principal, oferindu-le afecţiune, dar şi suport financiar cu ajutorul întregii societăţi”, spune Adriana Câmpean, preşedintele asociaţiei “Maria Agapia”. Campania este sprijinită şi de Centrul Cultural “Liviu Rebreanu” din Aiud.

Sperăm din tot sufletul că în cele din urmă sprijinul comunităţii va reuşi să le facă viaţa mai uşoară, lor şi părinţilor lor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Alegeri locale 2024: Anunț privind desemnarea prin tragere la sorţi a președintelui Biroului electoral de circumscripție județeană nr. 1 Alba și a locțiitorului acestuia, precum și a președinților birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească și municipală și a locțiitorilor acestora

Unirea Ziarul

Publicat

în

Alegeri locale 2024: Anunț privind desemnarea prin tragere la sorţi a președintelui Biroului electoral de circumscripție județeană nr. 1 Alba și a locțiitorului acestuia, precum și a președinților birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească și municipală și a locțiitorilor acestora A N U N Ţ În conformitate cu dispoziţiile Hotărârii nr. 34H/19.04.2024 a Biroului Electoral […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea