Rămâi conectat

Monden-Clubbing

Povestea lui Willy William, marele artist care va urca sâmbătă pe scena Alba Fest. Cum a ajuns cunoscut în întreaga lume

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Willy William, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați artiști la nivel mondial, va concerta, sâmbătă, la Alba Iulia, cu ocazia Zilelor Orașului. Mulți au auzit de acest mare artist, i-au ascultat muzica, însă nu-i cunosc povestea.

Willy WilliamCine este Willy William, DJ-ul si producatorul muzical de origine franco-jamaicana, care va da tonul distracției, sâmbătă, în Piața Cetății din Alba Iulia.

Willy William a intrat pe piata in anul 2003, alaturi de DJ Flex cu hit-ul „B Boys – Shake da Body”, iar in 2004 ca producator al Tragedie sub pseudonimul „Lord William” si apoi a aderat la colectivul francez de muzica Collectif Metisse, continuand sa produca propriile materiale.

Insa povestea artistului este mult mai impresionanta. S-a nascut in Jamaica, dar a crescut intr-un mic sat francez din apropierea orasului Mans. Alaturi de parinti, originari din Etiopia si Guadalupe, fani ai genurilor muzicale pop si funk si ai ritmurilor afro, viitorul artist prinde drag si sensibilitate pentru poezie si ritmul liric al cuvintelor. Autodidact, a invatat sa cante la mai multe instrumente, interpretand cover-uri celebre din genurile muzicale pop si rock si treptat a inceput sa compuna materiale proprii.

Surprizator este faptul ca initial tanarul intrezarea o cu totul alta cariera, si anume una in domeniul mecanicii si stiintei, visand sa devina inventator. Destinul insa ii harazea o alta directie atunci cand o organizatie locala i-a oferit oportunitatea de a-si dezvolta aptitudinile muzicale si instrumentale. A fost indrumat spre o serie de cursuri si un prim turneu la varsta de  18 ani, drumul lui Willy deschizandu-se spre noi orizonturi.

Cu toate astea, nici acest drum nu a fost privat de dificultati. Lipsit de resurse materiale, artistul a fost nevoit sa cante o vreme pe strada la Angers unde talentul sau nu a ramas neobservat. Ajunge sa cante intr-un club si reuseste sa adune suma necesara pentru a pleca in Jamaica, unde cultura si atmosfera locala ii vor contura definitiv personalitatea artistica.

Citește și PROGRAMUL Alba Fest 2016 – Show total cu artiști de top, în cea mai mare Cetate din România!

Revine in Franta unde va fi din ce in ce mai solicitat ca DJ, iar in anul 2008, produce albumul lui Nei Man de gen afro, single-ul Take Taki devenind un mare hit. In 2009 incepe colaborarea cu Collectif Metisse, iar peste putin timp va compune hitul „Ego” care va aduce schimbari majore in viata artistului si va deschide o cale presarata de viitoare hituri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Monden-Clubbing

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 19-25 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 19-25 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall The Fall Guy / Cascadorull Avanpremiera Regia: David Leitch Cu: Aaron Taylor-Johnson, Ryan Gosling, Emily Blunt, Teresa Palmer Gen Film: Actiune, Drama Durată: 119 min Rating: AP 12 Este cascador și, la fel ca […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea