Rămâi conectat

Actualitate

Popririle pentru persoanele fizice vor fi ridicate pe cale electronică. Proiect la Ministerul Finanțelor Publice

Ziarul Unirea

Publicat

în

card-onlinePopririle vor fi ridicate pe cale electronică, ceea ce va permite deblocarea în timp real a banilor în cazul persoanelor fizice cărora li s-au indisponibilizat sume ce depășesc nivelul creanței pentru care s-a pus poprirea, conform unui proiect de Ordonanță de Urgență al Ministerului Finanțelor Publice (MFP).

„Concret, pentru persoanele fizice, Ministerul Finanțelor Publice propune măsuri legislative care să elimine comunicarea pe hârtie și să extindă comunicarea online. Un exemplu este ridicarea popririi pe cale electronică, măsură ce va permite deblocarea în timp real a banilor în cazul persoanelor cărora li s-au indisponibilizat sume ce depășesc nivelul creanței pentru care s-a pus poprirea”, se arată în proiectul de Ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, a Legii nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, precum și pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale.

De asemenea, Ministerul Finanțelor propune modernizarea sistemului de administrare a impozitelor și taxelor prin facilitarea depunerii online a declarațiilor.

„Este vorba, de exemplu, despre declarațiile 100 „Declarație privind obligațiile de plată la bugetul de stat”, 101 „Declarație privind impozitul pe profit”, 300 „Decont de taxă pe valoarea adăugată”, 301 „Decont special de taxă pe valoarea adăugată”, 394 „Declarație informativă privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național”.

În ceea ce privește creșterea transparenței și eficienței în cheltuirea fondurilor publice, MFP are în vedere extinderea entităților publice care utilizează Sistemul național de verificare, monitorizare, raportare și control al situațiilor financiare, angajamentelor legale și bugetelor entităților publice (Forexebug).

Vor fi noi categorii incluse, precum organizațiile non-guvernamentale ce lucrează cu fonduri publice”, menționează MFP.

sursa: Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea