Rămâi conectat

Politică Administrație

Ponta, Tăriceanu, ,,vă mulțumim”!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comisia Europeană a emis recent un nou raport MCV. Știm cu toții că din 2012 Europa este cu lupa asupra sistemului de justiție din țara noastră, prin acest instrument. România nu poate înregistra vreun progres din punct de vedere social și economic decât atunci când corupția va scădea semnificativ și când justiția va putea funcționa fără presiuni din diverse părți și în special din partea unor politicieni.

Clement Negrut01

Din păcate, actualul raport, chiar dacă înregistrează anumite aspecte pozitive, punctează și minusurile înregistrate de țara noastră la capitolul justiție. Raportul MCV confirmă că în România există un grav deficit ce riscă să compromită eforturile de consolidare al statului de drept. În diferite momente, actori politici atacă instituţiile ce asigură egalitatea în faţa legii. În diferite ocazii, principiile constituţionale sunt ignorate, spre a permite apărarea intereselor unei oligarhii. Se vorbește clar despre atacurile, constante şi virulente, ale unor politicieni la adresa justiţiei şi dezvoltarea practicilor ce transformă imunitatea parlamentară în scut de protecţie pentru membrii Camerelor. Vă amintiți în câte conferințe de presă vă vorbeam despre derapajele comise de Victor Viorel Ponta? Vă amintiți de toate atacurile lui îndreptate împotriva justiției, atunci când se simțea deranjat el sau când era atins domnul Șova?

 

Nu putem să-l uităm pe Preşedintele Senatului, domnul Tăriceanu, care elabora teorii novatoare privind democraţia, al căror scop era domesticirea DNA şi a Înaltei Curţi de Casație și Justiție. Să nu pierdem din vedere nici amenințările șefului PSD, Liviu Dragnea, anchetat penal, care spunea că va merge până la boicotarea alegerilor locale dacă se va ajunge la alegerea primarilor în două tururi prin modificarea legislației.

 

,,Corupţia ucide”- este nu doar mesajul din zilele de după drama de la ,,Colectiv” ci o realitate pe care din păcate încă o regăsim în România. Trebuie să luptăm pentru democrație zi de zi. După cum se poate vedea dușmanii ei, dușmanii unei justiții libere sunt foarte activi. Dacă în 2012 n-ar fi existat Ponta și Antonescu să aplice statului de drept o grea lovitură, astăzi am fi fost la al șaselea raport pozitiv pentru justiție, iar MCV-ul ar fi fost o amintire pentru România iar spațiul Schengen o realitate pentru români.

 

Mișcarea Populară luptă pentru o Românie curată, pentru o Românie fără corupție, pentru o Românie mai bună. Veniți alături de noi toți cei care doriți aceste lucruri!

 

Preşedinte MP Alba,

Deputat Clement Negruţ

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea