Rămâi conectat

Curier Județean

Poliţiştii din Alba la datorie în minivacanţa din perioada 20-24 ianuarie

Ziarul Unirea

Publicat

în

politiaInspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a luat măsurile necesare pentru prevenirea evenimentelor negative în minivacanţa prilejuită de sărbătorirea Unirii Principatelor Române. Vor fi suplimentate efectivele de siguranţă publică şi va fi asigurată prezenţa echipajelor de poliţie rutieră pe principalele drumuri pe care se preconizează creşteri ale valorilor de trafic.

 În perioada 20-24 ianuarie a.c., poliţiştii din judeţul Alba vor intensifica acţiunile ce vizează prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor.

 Astfel, peste 140 de poliţişti de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigare a criminalităţii economice alături de poliţişti din alte structuri, se vor afla, zilnic, în stradă şi vor acţiona pentru menţinerea climatului de siguranţă publică şi creşterea siguranței rutiere pe principalele artere rutiere ale judeţului.Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române

În activităţile de patrulare vor fi folosite 60 de mijloace auto, iar pe drumurile publice, în locurile identificate cu risc de producere a accidentelor rutiere datorate excesului de viteză, vor acţiona 11 aparate radar.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin efectivele de care dispune, este pregătit să răspundă prompt la orice sesizare sau reclamaţie a cetăţenilor, pentru asigurarea unui climat de siguranţă corespunzător pe perioada acestei minivacanţe.

Pentru ca zilele libere din această perioadă să fie lipsite de incidente negative, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba vă readuce în atenţie o serie de măsuri pe care le puteţi lua, pentru creşterea siguranţei dumneavoastră şi a bunurilor ce le deţineţi:

Dacă plecaţi de la domiciliu:

  • Spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi de acasă, pentru petrecerea minivacanţei. Rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat poliţia dacă observă o persoană suspectă care staţionează fără motiv în faţa uşii sau care încearcă să descuie uşa.
  • Închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie şi nu lăsaţi în casă obiecte de mare valoare sau bani, acestea fiind principalele „atracţii” pentru hoţi.

Pe perioada sejurului:

  •  Când ajungeţi la destinaţie, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate în gară, în parcare ori la hotel. Evitaţi taxiurile fără însemne de firmă ori aparate de taxare.
  • Banii şi bunurile de valoare pe care nu le aveţi asupra dumneavoastră trebuie păstrate în seiful hotelului. Nu permiteţi accesul în camera dumneavoastră de hotel unor persoane necunoscute sau persoanelor cunoscute ocazional.

Când sunteţi la volan

  • Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor, când partea carosabilă este umedă sau acoperită cu polei, gheaţă sau mâzgă!
  • În condiţiile unui trafic aglomerat, păstrați-vă calmul, nu uitați de politețea rutieră și nu blocați intersecțiile. De asemenea, nu vă angajați în depășirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.
  • Păstraţi o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul care circulă în faţă!
  • Informați-vă cu privire la condițiile meteo și tronsoanele de drum pe care le veți parcurge. Echipaţi-vă maşina corespunzător!
  • Nu conduceţi autoturismul după ce aţi consumat alcool!
    Pentru orice situaţie care poate constitui o urgenţă, solicitaţi sprijinul Poliţiei  apelând Numărul Unic de Urgenţă 112!

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia se situează printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România, fiind al 6-lea cel mai frumos parc dendrologic din țară. Luna aprilie este momentul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea