Rămâi conectat

Curier Județean

Polițiștii din Alba au aplicat amenzi de peste 250.000 de lei și au reținut 36 de permise, în minivacanța de 1 iunie și de Rusalii. Din 941 de sancțiuni, 407 au fost pentru viteză

Ziarul Unirea

Publicat

în

În minivacanţa de 1 Iunie şi de Rusalii, în judeţul Alba, nu au fost înregistrate evenimente deosebite, cu impact asupra siguranţei publice şi nici accidente rutiere soldate cu pierderi de vieţi omeneşti. Poliţiştii au fost la datorie şi au acţionat, cu efective suplimentare, pentru liniştea şi siguranţa cetăţenilor.  În total, în această perioadă au fost aplicate peste 900 de sancțiuni, în valoare de aproape 255.oo0 de lei.           

Potrivit IPJ Alba, în perioada 1-  5 iunie a.c., peste 170 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale şi alte formaţiuni au acţionat zilnic, pentru menţinerea siguranţei publice, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi prevenirea accidentelor rutiere.

Poliţiştii, alături de jandarmi şi poliţişti locali, au fost prezenţi în locurile în care au fost organizate manifestări publice, astfel că, în această perioadă, în judeţul nostru, nu au fost înregistrate evenimente grave de tulburare a ordinii şi siguranţei publice.

Pe principalele artere rutiere din judeţ, poliţiştii din structurile de poliţie rutieră sprijiniţi de cei din structurile de ordine publică, au acţionat pentru prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor, fluidizarea şi controlul traficului rutier dar şi pentru combaterea excesului de viteză, zilnic fiind folosite 12 aparate radar.

În această perioadă, au fost efectuate 25 de acțiuni și controale, în urma cărora au fost întocmite dosare penale pentru comiterea a 76 de infracţiuni.

Dintre acestea, 10 fapte penale au fost constatate în flagrant delict.

De asemenea, au fost aplicate 941 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 254.990 lei și au fost confiscate bunuri în valoare de 3.316 lei.

Din totalul amenzilor contravenţionale, 126 au fost la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică şi 781 au vizat încălcări ale O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice (4 pentru consum de alcool, 407 pentru conducere cu viteză excesivă, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice).

Totodată, au fost retrase 11 certificate de înmatriculare și au fost reținute 36 de permise de conducere, dintre care 4 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

În această perioadă, poliţiştii au intervenit la 239 de solicitări venite din partea cetățenilor, majoritatea prin intermediul serviciului 112.

foto: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea