Rămâi conectat

Curier Județean

Polițiștii din Alba, alături de elevi și dascăli, în cadrul programului ”Școala Altfel”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În săptămâna ce se încheie, poliţiştii din Alba au răspuns invitaţiei cadrelor didactice pentru desfășurarea unor activităţi informativ – preventive prevăzute în cadrul Programului „Şcoala Altfel 2017 –Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Elevii de la Colegiul Naţional Horea Cloşca şi Crişan din Alba Iulia şi cei ai Şcolii Gimnaziale Ciugud au primit sfaturi de la poliţişti.     

În perioada 28 februarie – 3 martie, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba împreună cu reprezentanţi ai Asociației Femeilor din Alba şi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia au fost prezenţi la Colegiul Naţional Horea Cloşca şi Crişan din Alba Iulia unde au susţinut dezbateri legate de violenţa intrafamilială, bullying şi cyberbullying precum şi de traficul de fiinţe umane.

Informările privind violenţa în familie au avut ca şi suport materialele campaniei naţionale „Aripi Frânte” (broşuri şi un film documentar), derulată de Poliţia Română în parteneriat cu Asociaţia „Necuvinte”.

Elevilor le-au fost prezentate consecinţele violenţei în familie explicându-li-se că violenţa poate genera violenţă, iar abuzurile de orice fel pot avea o influenţă semnificativă asupra personalităţii victimelor.

La dezbateri a participat doamna Liliana Mihacea, preşedinta Asociației Femeilor din Judeţul Alba, care a încurajat comportamentul nonviolent şi atitudinea ofensivă în raport cu violenţa domestică.

Lansată la nivel naţional, în cursul anului 2016, campania Aripi Frânte are ca scop informarea cu privire la posibilităţile pe care victimele violenţei în familie le au,  pentru a se apăra împotriva agresorilor. Totodată, se urmăreşte ca persoanele aflate într-o situaţie de tip abuziv să conştientizeze pericolul şi să facă primii paşi spre a ieşi din acel mediu.

Elevilor colegiului le-au fost prezentate şi aspecte legate de prevenirea traficului de persoane, prevenirea violenţei în şcoli şi prevenirea hărţuirii în mediul on-line.

Tot în săptămâna 28 februarie – 3 martie, poliţiştii din Ciugud au fost alături de elevii şcolii gimnaziale din comună, cu ocazia activităţilor desfăşurate de această unitate de învăţământ în cadrul  Programului „Şcoala Altfel 2017 – Să ştii mai multe, să fii mai bun!”

Elevii au fost sfătuiţi să adopte un comportament nonviolent, în orice împrejurare și să se ferească de situații care pot genera conflicte și le pot pune viața în pericol.

Poliţiştii din Alba răspund tuturor solicitărilor cadrelor didactice pentru a participa la activitățile educativ – informative adresate elevilor, în cadrul Programului „Şcoala Altfel 2017 – Să ştii mai multe, să fii mai bun!”

[nggallery id=3524]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea