Rămâi conectat

Ştirea zilei

Polițist din Blaj reținut pentru trafic de influență – este suspectat că a luat șpagă 450 de euro de la un bărbat cercetat pentru alcoolemie la volan

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, la data de 21.08.2015, punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii preventive a reţinerii inculpatului Florin Făgețan, pe o durată de 24 de ore, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influență.

spaga politistÎn cursul zilei de astăzi, urmează a se sesiza Tribunalul Alba cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

În fapt, s-a reținut că, în cursul lunii noiembrie 2013, inculpatul Florin Făgețan, agent de poliție din cadrul Poliției municipiului Blaj – Biroul de Investigații Criminale la data comiterii faptei, a pretins și primit de la o altă persoană, denunțător în prezenta cauză, suma de 450 euro pentru a interveni pe lângă funcționari din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Alba în scopul de a stabili un rezultat al alcoolemiei sub limita incidentă infracțiunii, în dosarul penal în care denunțătorul era cercetat pentru infracțiunea de conducere pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice a unui autovehicul.

La data de 21.08.2015, inculpatul a încercat incheierea unei înțelegeri frauduloase cu denunțătorul privind restituirea sumei de bani pretinse și primite anterior.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Alba.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

”Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, precizează reprezentantul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Potrivit reprezentantului IPJ Alba, Florin Făgețan nu mai este angajatul instituției. Acesta și-a încetat raportul de serviciu începând cu data de 19 august 2015. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea