Rămâi conectat

Actualitate

Poliţia Română avertizează: „EMAIL FRAUD”, o nouă metodă infracțională. Recomandări pentru cetăţeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poliția Română avertizează cetățenii în privința unei noi metode infracționale de deturnare a transferurilor bancare efectuate de societăți comerciale în relațiile de afaceri, în principal prin compromiterea și accesarea neautorizată a conturilor de e-mail.

Infractorii caută mereu idei pentru a câştiga ilicit bani. O nouă metodă vizează deturnarea transferurile bancare efectuate de către societăţi comerciale, în relaţiile de afaceri.

Schemă infracţională a acestor fapte presupune compromiterea şi accesarea neautorizată a conturilor de e-mail ale societăţilor comerciale, monitorizarea corespondenţei purtate de angajaţii respectivei firme şi simularea corespondenţei reale, prin intermediul unei adrese de e-mail asemănătoare cu cea a societăţii partenere.

Finalitatea poate fi deturnarea transferului de bani către un cont bancar diferit faţă de cel al beneficiarului, cont controlat de către alţi membri ai grupării infracţionale.

POLIŢIA ROMÂNĂ RECOMANDĂ, PENTRU PREVENIREA UNOR ASTFEL DE „EMAIL FRAUD”:

Schimbaţi la un interval de timp regulat parolele de acces în conturile de e-mail folosite în activitatea comercială! Folosiţi autentificarea în doi paşi!

Limitaţi utilizarea calculatoarelor destinate efectuării de tranzacţii financiare de la utilizarea lor în alte scopuri (accesare email personal, reţele de socializare). Astfel, evitaţi şi riscurile de infectarea cu programe informatice de tip malware.

Stabiliţi proceduri clare de lucru şi informaţi angajaţii cu privire la eventualele riscuri!

Confirmaţi telefonic pentru operaţiunile atipice sau atunci când se solicită efectuarea transferului într-un cont bancar diferit faţă de cel obişnuit!

Evitaţi de a răspunde la email-urile în care se solicită schimbarea contului bancar, prin utilizarea funcţiei de REPLAY şi creaţi un email nou, prin care să solicitaţi confirmarea acestui fapt.

Informaţi în cel mai scurt timp POLIŢIA, în cazul în care societăţile comerciale sunt implicate în astfel de cazuri!

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea