Rămâi conectat

Ştirea zilei

PNL stabilește cine reprezintă partidul la alegerile locale din 2016. Mircea Hava are locul asigurat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De luni, conducerea PNL va începe să dezbată oficial listele de candidaţi înscriși în competiţia internă pentru alegerile locale din 2016, a anunțat co-președintele Vasil Blaga.

Acesta a mai spus că primarii în funcție au întâietate, dacă doresc să candideze şi nu au probleme cu legea. iar în restul situațiilor s-ar aplica principiul celui mai bine clasat în intențiile de vot ale electoratului.

„Luni, 3 august, avem o primă citire a listelor de candidaţi în oraşe, municipii, avem nişte principii stabilite şi valabile în toate judeţele ţării. (…) Au drept de preempţiune cei peste 1.100 de primari pe care îi avem, pentru că noi aveam un număr de primari mai mare decât PSD, însă a venit celebra Ordonanţă 55, care este la sertar şi acum, la Senat, sigur am pierdut un numar important, peste 500 de primari (…)

hava si blagaCei care au drept de preempţiune sunt în analizele organizaţiilor, dacă îndeplinesc şi criteriile electorale pentru a candida, iar acolo unde nu avem primari, ne-am bucura să avem mai multe candidaturi”, a declarat Vasile Blaga.

 

Situația în Alba

Vasile Blaga a oferit și câteav exemple de municipii, pe care PNL le consideră fiefuri liberale greu de pierdut. Unul dintre acestea este Alba Iulia, unde primarul Mircea Hava, aflat la cel de al cincilea mandat, ar urma să reprezinte PNL în bătalia pentru primărie. Există un singur lucru care ar putea interveni în calculele pe care liberalii le au în acest sens: demararea unor eventuale anchete ale DNA.

Situația pare clară și la Cugir și Blaj, unde Adrian Teban și Gheorghe Rotar dau încă senzația că ar putea câștiga alegerile pentru un nou mandat de primar și dacă ar candida ca independenți.

„Avem candidaturi serioase la Iaşi şi Craiova. La Constanţa o să fiţi surprinşi pozitiv. Avem o problemă serioasă în Braşov, sper că Scripcaru să-şi rezolve problemele cu legea. Sper să-şi dovedească nevinovăţia. La Ploieşti, dacă va candida actualul primar, va câştiga. La Timişoara mergem cu Robu, pentru că, în sfârşit, Timişoara are primar. La fel ca şi la Arad, Oradea, Alba Iulia, Cluj.”, a explicat Blaga.

În schimb, la Sebeș și la Aiud se dau deja lupte în interiorul fuziunii pentru a ajunge definitiv pe lista candidaților PNL la localale de anul viitor.

În cea ce privește consiliul județean, datorită popularității de care se bucură, Ion Dumitrel rămâne deocamdată singura variantă de candidatură luată serios în calcul de liderii liberali.

B.P.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își reiau spectacolele din 1 mai: Deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își reiau spectacolele din 1 mai: Deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina Sezonul turistic se deschide oficial din 1 mai 2024, în Cetatea Alba Carolina. Tot de la aceeași dată, Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își vor relua spectacolele. Mii de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea