Rămâi conectat

Ştirea zilei

PISCINE și ștranduri din Alba. Unde poți face baie vara aceasta în județ, program, tarife și facilități

Alexandra Mates

Publicat

în

PISCINELE și ștrandurile din județul Alba la care te poti relaxa în această vară. Program, tarife actualizate și facilități

Gradele ridicate de afară și soarele arzător ne duc cu gândul la o evadare într-o ”oază” de răcoare. Cei care doresc să se bucure din plin de zilele fierbinți, să se bălăcească sau să stea tolăniți la soare și să se bronzeze liniștiți pe ”plajele” amenajate în jurul piscinelor, pot alege una dintre locațiile din județul Alba. Preţurile variază între 10 lei pe zi şi 70 de lei, în funcţie de dotările oferite.

Prezentăm mai jos peste 15 piscine din Alba, unde poți să te refugiezi pe un șezlong:

Piscina de la Allegria Spa &Wellness – Alba Iulia

Piscina de la Alpiscina mercur 1legria Hotel Spa &Wellness – aflat la ieșirea din Alba Iulia spre Sebeș, intersecția cu drumul spre Vințu de Jos, poate fi alegerea ideală pentru cei care doresc să scape de stresul și agitația din oraș evadând într-o oază relaxantă.

Piscina exterioară are lungimea de 26 de metri, lățimea de 9 metri, iar adâncimea de 1,5 metri. Apa este sărată și are temperatura de 28 de grade Celsius. Chiar lângă piscină se află amplasat și barul, astfel clienții se pot răcori cu o băutură chiar din ștrand. Pentru o zi petrecută la piscină, clienții au de achitat o taxă de acces de 20 de lei în timpul săptămânii și 30 de lei în weekend, în preț fiind incluse prosopul și șezlongul (pentru copii de până în 5 ani – intrarea gratuită). Pentru cei care aleg piscina interioară de la SPA, prețul pentru adulți este de 45 de lei și pentru copii 25 de lei, cu saună umedă și uscată, jacuzzi, salină.

Pensiunea Drumul Dragostei (între Alba Iulia și Vințu de Jos)

piscina drumul dragosteiSituată într-o zonă liniștită şi pitorească, la 3 km de Alba Iulia (spre Vințu de Jos), pesiunea Drumul Dragostei are o piscină exterioară cu o lungime de 17 metri și o adâncime de 1,6 metri.  Tariful de intrare este anul acesta de 20  lei în timpul săptămânii și 30 de lei în weekend, fiind inclus și șezlongul. Cei care doresc să se relaxeze într-un baldachin au de plătit  50 de în timpul săptămânii și 70 de lei în weekend, cu tot cu taxa de intrare.

Pe lângă spații de cazare, proprietatea Drumul Dragostei oferă facilități de echitație şi acces gratuit la internet Wi-Fi. Drumul Dragostei are, de asemenea, un restaurant care servește preparate din bucătăria românească tradițională.

Winner`s Club Ţălnpiscina talnarar Alba Iulia (în Cetatea Alba Carolina), lângă biblioteca Batthyaneum

Piscina de la Baza Sportivă Winner’s Club Țălnar are adâncimea medie de 1,5 m, iar în cadrul acesteia este și un bazin pentru copii cu o înălțime medie a apei de 0,6m. Tariful de acces la piscină a fost, anul trecut, de 15 lei, iar copiii de până la 3 ani au acces gratuit.

Cei care doresc șezlong trebuie să achite o taxă în plus, de 10 lei. Programul de funcționare: de luni până duminică, între orele 9.00 – 21.00.

Piscina la Hanul dintre Sălcii

O locație inedită, retrasă și selectă, pentru momente de relaxare sub razele soarelui este Hanul dintre Sălcii, aflat la ieșirea din Alba Iulia spre Sebeș. Acesta  dispune de o piscină de 23 de metri lungime și un cocktail bar, aflat la marginea piscinei.

Tariful de acces este de 20 de lei, cu șezlong și prosop inclus. Menționăm că piscina este deschisă pentru publicul larg doar în timpul săptămânii, de luni până vineri.

elegant sebesComplex Turistic Elegant – pe drumul Dăii, Sebeș

Tot ”departe” de agitația din oraș vă puteți răcori pe timpul verii la piscina cu hidromasaj de la Complex Turistic Elegant, situată pe drumul Dăii, Sebeș. Prețul unui bilet de intrare pentru adulți este de 20 de lei cu șezlong inclus (în limita locurilor disponibile), și 15 lei pentru copiii cu vârste între 5 și 15 ani. Cei cu vârsta până la 5 ani au acces gratuit.  Lângă piscină este amenajat un bar cu terasă unde se poate servi și masa.

Programul este de luni până vineri între orele 9.00-20.00, iar de vineri până duminică între orele 9.00-21.00, cu excepția zilelor în care vor fi organizate pool party-uri. Locația dispune și de internet Wi-Fi.

Piscina de la Casa Dives – Pianu de Sus

 O locație ideală pentru relaxare, Casa Dives are în curte o piscină de 8 metri lungime și 1,50 metri adâncime, dar și o zonă de plajă privată. Tariful de acces este de 20 lei în timpul săptămânii și 30 de lei în weekend, iar în preț este inclus și șezlongul.

Programul este zilnic, între orele 9.00 şi 19.00.

Casa Dives este situată în Pianu de Sus, lângă Alba Iulia şi are o poveste ce începe încă din anul 1850′, când Trasilvania era sub dominatie austro-ungară. Zona din jur este renumită pentru schi, golf şi monumentele istorice alea României. Pensiunea se află la 25 km de Cetatea din Alba Iulia, la mai puţin de o oră de mers cu maşina până în staţiunea de ski Paltiniş şi la numai 2 km de terenul de golf Paul Tomiţa. Casa Dives vă pune la dispoziţie o piscină în aer liber, o cramă și un restaurant cu terasă. Accesul la conexiunea WiFi este gratuit, iar la proprietate se poate parca gratuit. Oaspeţii işi pot începe fiecare dimineaţă cu un mic dejun la restaurant, unde se pot savura preparate româneşti. Vara se poate lua masa în aer liber, pe terasă.

Country-Club-La-Mesteceni-Country Club “La Mesteceni” Răhău – în apropiere de Sebeș

Situat într-o zonă rurală liniştită, la 6 km de Sebeş și 24 de km de Alba Iulia (pe strada Principală în satul “Răhău”) ,,Country Club ”La Mesteceni” dispune de o piscină în aer liber de 15 metri lungime și o adâncime cuprinsă între 1 și 2 metri. Cei care doresc să se relaxeze la piscina acestei locații trebuie să scoată din buzunare 30 de lei pentru tariful de acces la piscină, în preț fiind inclus și șezlongul. Copiii sub 12 ani au acces gratuit. Country Club La Mesteceni dispune și de restaurant, terasă, terenuri de tenis, iar cei care doresc pot călări, locația având propria școală de călărie.

piscina golf hotel pianuPiscina de la Golf Hotel Pianu – Pianu de Jos

Aflat în satul Pianu de Jos, la 21 de kilometri de Alba Iulia și în apropierea Sebeșului, Golf Hotel Pianu dispune de o piscină exterioară de 18 metri lungime, cu o priveliște de vis spre terenul de golf ”Paul Tomiță” și spre valea Pianului.

Tariful de acces, pentru răsfăț la razele soarelui, este de 20 de lei pentru adulți (în preț fiind inclus și șezlongul) și 10 lei pentru copii. Locația dispune de restaurant și terasă exterioară, iar cei care ajung aici se pot bucura de aer curat, cocktail-uri savuroase și muzică ambientală. Programul de funcționare este între orele 9.00 – 19.00.

cerbul-ariniPensiunea Cerbu Arini – în apropiere de Alba Iulia, direcția Sebeș, după Lancrăm

Departe de agitația cotidiană, la câțiva kilometri de Alba Iulia, se află Pensiunea Cerbu Arini. Cei care doresc să se ”bălăcească” și să se relaxeze în aer liber, într-o zonă liniștită cu verdeață, pot alege piscina de aici. Înconjurată de şezlonguri, măsuţe şi umbrele, duşuri şi cabine de schimb, aceasta dispune de peste 100 de locuri. Tariful pentru acces la piscină, cu șezlong inclusiv, este de 25 de lei. Locația dispune de un bar şi terasă cu mese rustice în vecinătatea piscinei, balansoar din lemn şi hamace pentru odihnă plăcută la umbra teilor din livadă. Fântânile arteziene şi un ochi de apă amenajat cu peşti exotici, traversabil pe un podeţ de lemn, întregesc un peisaj minunat, de relaxare şi de bunăvoie. Programul de funcționare este între orele 10.00 – 21.00.

Pentru a ajunge cu mașina la pensiunea Cerbu Arini, mergând pe DN1, în direcția de mers Sebeș-Alba Iulia, după localitatea Lancrăm, depășiti intersecția DN1 cu drumul spre stânga către Vințu de Jos, iar la coborârea de pe podul din apropierea intersecției, părăsiți DN1 la dreapta, urmărind incdicatorul pensiunii.

 

steaua nordului alba iuliaPiscina de la Vila Steaua Nordului – Alba Iulia

Vila Steaua Nordului se află în municipiul  Alba Iulia, în apropiere de Bazinul Olimpic. Tariful pentru intrarea la piscină este de 25 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copii, în care se va primi și șezlong sau saltea.

Proprietatea dispune și de piscină interioară. Printre facilităţile de wellness disponibile se numără o sală de sport şi o saună. Accesul la internet Wi-Fi este gratuit. Cei care aleg să se relaxeze în această locație pot servi și masa. Restaurantul vilei serveşte preparate regionale tradiţionale, precum şi mâncăruri internaţionale.

Complex Salonti DrasovBazinele de la Complex Turistic Salonti Drașov, situat în județul Alba, comuna Șpring, la o distanță de 40 km față de municipiul Alba-Iulia și 24 km față de orașul cel mai apropiat – Sebeș

Complex Turistic Salonti Drașov are amenajate trei piscine, două dintre ele cu apă sărată (fosfato-ioduroasă), benefică pentru afecțiuni ale aparatului locomotor (reumatismale degenerative, abarticulare, post-traumatice) și pentru afecţiuni ginecologice, gastrointestinale şi hepato-biliare, iar una cu apă dulce. Complexul deține și un loc de joacă destinat copiilor, în care se găsesc tobogane, leagăne, castel gomflabil și alte lucruri atractive pentru a ”învinge” plictiseala copiilor. Intrarea la piscină în timpul săptămânii costă 15 lei pentru adulți și 10 lei pentru copii, cu șezlong inclus, iar în weekend 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru copii. Programul de acces la cele trei piscine din complex este între orele 8.00 şi 20.00. De la ora 22.00, sunt organizate diverse evenimente pe marginea piscinei. În această locație se poate servi și masa.

piscina hydro blajPiscina ”Hydro” din Blaj

Cei care aleg să se relaxeze la ”Hydro” pot servi și masa în restaurant sau pe terasa amplasată în apropierea piscinei. Tariful de acces pentru o zi de răsfăț la piscină este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii ( de până la 5 ani) în timpul săptămânii, iar în weekend 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru copii. În preț este inclus și șezlongul (în limita locurilor disponibile), iar cei care aleg baldachinul sau patul trebuie să scoată în plus din buzunare 20 de lei. Piscina are adâncimea cuprinsă între 1,20 și 1,80 metri, dar are amenajată și o mini-piscină pentru copii.

Programul de funcționare, de luni până duminică, între orele 8.30 – 24.00, iar în weekend amatorii de distracție sunt așteptați la petreceri. Locația se află pe strada Tudor Vladimirescu, nr.80, Blaj.

paradisul transilvanieiComplexul ”Paradisul Transilvaniei” din Blaj

Dacă vrei să te simți ca în paradis poți alege fără să stai pe gânduri Complexul ”Paradisul Transilvaniei” din Blaj. Acesta dispune de o piscină elegantă, jacuzzi, un bazin pentru copii, un bar amenajat la marginea piscinei, dar și un restaurant, unde se poate servi masa. Prețul pentru o zi de răfăț în acest cadru liniștit și relaxant este de 20 de lei în timpul săptămânii și 30 de lei în weekend, în preț fiind inclus și șezlongul. Piscina se întinde pe o suprafață de aproximativ 250 mp, iar adâncimea este cuprinsă între 1 și 1,60 metri.

Paradisul Transilvaniei este tot ceea ce și-ar dori un om după o zi lungă de vară fierbinte și stres cotidian: relaxare, eleganţă, gust și perfecțiune. Locația le stă la dispoziție și celor cu chef de distracție, fiind organizate diverse petreceri, atât publice cât și private. Programul zilnic de funcționare la piscină este între orele 10.00 – 23.00. Paradisul Transilvaniei se află situat pe strada Horea din Blaj, nr. 43.

piscina bucerdea granoasa 1Complexul cu piscine din Bucerdea Grânoasă, ”La Jockson”

Menit să aducă un strop de răcoare și relaxare în zilele toride de vară, ștrandul „La Jockson” este amplasat pe strada Ion Maiorecu, nr.2.

Complexul are două piscine, teren de tenis, loc de joacă pentru copii, teren de volei și bar. Prețul unui bilet de intrare este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii. Persoanele cu handicap au parte de intrare gratuită pe toată durata sezonului.

Program zilnic, în intervalul orar 10.00 – 22.00.

Baza de Agrement Blaj

Baza de Agrement a municipiului Blaj, situată în Parcul Avram Iancu, se  întinde pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi și dispune de un ștrand pentru adulți, trei bazine pentru copii, un gazon generos pentru plajă, vestiare, dușuri, wifi,  terenuri de sport (unul de tenis pe zgură, altul sintetic pentru fotbal şi baschet), spații de joacă și alimentație publică.

Accesul se va face dinspre strada Iuliu Maniu, dar şi dinspre Parcul Avram Iancu. Programul de funcţionare este zilnic, de marți până duminică, între orele 09.00 şi 20.30, iar preţul unui bilet de intrare este de 15 lei pentru adulţi şi 8 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 14 ani, cei sub 6 ani având acces gratuit.  La terenul de tenis preţul este de 20 lei pentru o oră de închiriere (10 lei pentru cei care au plătit accesul în întreaga bază), aceleaşi tarife fiind valabile şi în cazul terenului sintetic de fotbal. Baza de agrement Blaj va fi închisă lunea, pentru lucrări de întreţinere.

Complexul de Agrement ”Bellavi”, în Ocna Mureș

Aflat la  ieșirea din Ocna Mureș spre Noșlac, cam la 6 kilometri de centrul orașului,  după Uioara de Sus, Complexul de Agrement ”Bellavi” cuprinde un lac ce se întinde pe 3 hectare, pentru iubitorii de pescuit, două piscine, una de 26X11 m și alta de 8X4m, și două terase.

Intrarea la piscină este de 15 lei pentru copii de până la 15 ani și de 20 de lei pentru adulți. Copiii de până la 5 ani au intrare gratuită. Orarul este de la 10.00 la 20.00.

Ștrandul Municipal Aiud

strand aiudTariful de acces la ștrand în timpul săptămânii este de 10 lei pentru adulți și 8 lei pentru copii, iar în weekend 12 lei pentru adulți și 10 lei pentru copii, cu șezlong inclus.

Ștrandul va fi deschis în fiecare zi, în intervalul orar 8.00 – 20.00.

Ștrandul de la Zlatna, amenajat lângă Stadionul ”Minaur”, are două strand zlatnabazine, unul pentru adulți și unul pentru copii. În zonă sunt amenajate plaje din iarbă, nisip, grilaje din lemn semisintetic de exterior precum și zone de plajă cu pavele pentru șezlonguri.

O zi de bălăceală în piscine și tolăneală la soare pe șezlonguri costă 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii. Elevii premianți și cei beneficiari de ajutor social beneficiază de reduceri la intrare.

Programul este de la ora 10.00 la 21.00.

La aproximativ 50 de kilometri de Alba Iulia, în Orăștie se află complexul acvatic Arsenal Park, o adevarată oază de relaxare și distracție pentru iubitorii de apă și soare. Citiți și FOTO: Cel mai nou Aqua Park din România, inaugurat la Arsenal Park Orăștie. Bazine, tobogane, râu leneș, saune și terase, într-o fostă fabrică de armament

Menționăm că Piscina de la Hanul ”Sf. Gheorghe” din Ighiu a fost închisă, iar piscina de la Vila Elisabeta este, de anul acestea, cu circuit închis.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea