Rămâi conectat

Actualitate

Petiţii online pentru abrogarea ordonanței de modificare a codurilor penale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Două petiţii online au fost iniţiate pentru abrogarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea codurilor penale, până sâmbătă dimineața acestea fiind semnate de peste 130.000 de persoane.

Petiţia „Cerem abrogarea OUG 13/2017 de modificare a Codului Penal” a fost iniţiată, joi, pe site-ul www.petitii.com, iar până acum au fost strânse peste 89.000 de semnături.

„Miercuri, 1 februarie 2017, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a transmis Prim-ministrului României, domnul Sorin Mihai Grindeanu, scrisoarea de mai jos, în care solicită abrogarea Ordonanţei de urgenţă nr. 13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală.  Subsemnaţii, semnatari ai acestei petiţii, susţinem acest demers al preşedintelui României şi, la rândul nostru, solicităm Guvernului României abrogarea OUG nr. 13/2017”, spun iniţiatorii petiţiei, care ataşează şi textul scrisorii transmise premierului de către preşedinte.

O petiţie similară a fost iniţiată şi pe un alt site. „Cerem Guvernului să nu facă paşi înapoi în lupta împotriva corupţiei, atât de importantă în România, şi să revoce ordonanţa de urgenţă care tocmai a decriminalizat anumite acte de corupţie şi a scăzut pedepsele pentru abuzul de putere”, spun iniţiatorii acestei petiţii, care până acum a strâns peste 40.000 de semnături.

sursa: digi24.ro, foto- puterea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Câte pensii speciale există în România în prezent. Ce privilegii au revoluționarii, dar veteranii de război

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Câte pensii speciale există în România în prezent. Ce privilegii au revoluționarii, dar veteranii de război Citește și: Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 2024 Pensiile speciale în România sunt un subiect care continuă să stârnească dezbateri aprinse. Conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea