Rămâi conectat

Ştirea zilei

Peste 8.000 de membri PSD din județul Alba așteptați să își aleagă viitorul președinte. Ioan Dîrzu îl dă căștigător pe Liviu Dragnea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cei 8.500 de membri ai PSD Alba sunt așteptați să participe duminică 11 octombrie la scrutinul în urma căruia va fi ales viitorul președinte al partidului pentru următorii 4 ani.

 

Este pentru prima dată în istoria partidului când liderul este ales prin votul majorității membrilor partidului, fiind astfel modificat sistemul tradițional prin care șeful PSD era ales de delegații organizațiilor locale la Congres.

Dirzu _Dragnea

Aceștia au de ales între actualul președinte interimar Liviu Dragnea care astăzi și-a lansat oficial candidatura pentru șefia Partidului Social Democrat și senatorul Daniel Savu, un anonim pentru majoriatea membrilor PSD.

 

Ulterior, în 18 octombrie, este programat să se desfășoare Congresul PSD, în cadrul căruia vor fi  alese restul funcțiilor de conducere din partid – președinte executiv, vicepreședinți, secretar general etc.

 

 

PSD Alba și alte peste 20 de organizații au anunțat oficial susținerea candidaturii lui Liviu Dragnea

 

Președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a anunțat în urmă cu trei zile că au fost demarate pregătirile la nivelul tuturor organizațiilor locale pentru organizarea scrutinului din 11 octombrie.

Acesta a completat că se așteaptă ca un procent foarte mare din cei 8.500 de membri pe care îi numără oragnizația din Alba să participe la alegerea viitorului președinte al PSD.

 

Scrutinul va fi organizat în interiorul sediilor partidelor din fiecare localitate sau în cele ale primăriilor, iar unde nu este posibilă niciuna dintre aceste două variante, în case particulare adecvate, nicidecum în școli sau grădinițe.

 

Fiecare membru va avea la dispoziție un buletin de vot, iar secțiile vor fi deschise între orele 08.00 și 20.00.

 

PSD Alba și alte peste 20 de filiale ale partidului din întreaga țară au anunțat deja oficial susținerea candidaturii lui Liviu Dragnea, conturându-se astfel o victorie totală a actualului președinte interimar.

 

“Eu cred că cel mai potrivit președinte pentru PSD în acest moment este Liviu Dragnea. Are experiența și determinarea necesară, este un bun manager, hîrșit în politică și administrație. Din ce am observat eu, el este câștigătorul”, a declarat Ioan Dîrzu.

B.P.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare Drumul național DN 74A s-a surpat în urma ploilor pe o porțiune de aproximativ 100 de metri, pe raza localității Cărpiniș din comuna Roșia Monană. Circulația rutieră în zonă se desfășoară pe un singur sens, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea