Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Peste 60% dintre români nu s-au testat niciodată pentru hepatita B sau C – Studiu derulat de Institutul Național de Boli Infecțioase

Ziarul Unirea

Publicat

în

Studiul „Cunoștințele, atitudinile și practicile populației generale cu privire la HIV/SIDA și hepatită B și C”, derulat de Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” și dat joi publicității relevă că peste 60% dintre români nu s-au testat niciodată pentru hepatita B sau C, iar mai mult de 80% nu și-au făcut niciodată testul HIV.

test hepatitaPotrivit studiului, doar 17,7% dintre români au trecut printr-un screening pentru HIV.

„În ceea ce privește nivelul de cunoștințe și atitudinile românilor vizavi de cele trei virusuri (HepB, HepC și HIV), există în continuare un număr foarte mare de persoane care nu identifică în mod corect căile de transmitere a acestor boli, nu au o percepție corectă a riscului propriu de îmbolnăvire și tind să adopte atitudini nepotrivite față de persoanele infectate cu virusurile hepatice B/C sau HIV. De asemenea, faptul că mai mult de 80% dintre români nu s-au testat niciodată pentru HIV arată faptul că publicul general nu conștientizează importanța prevenției în cazul bolilor asimptomatice”, a declarat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, cu prilejul prezentării studiului.

Studiul privind cunoștințele, atitudinile și practicile populației generale referitoare la infecția HIV și virusurile hepatitice B/C, studiu reprezentativ la nivel național, a fost realizat pe un eșantion de 1.000 de persoane din populația peste 18 ani. În paralel, s-a realizat un studiu pe aceeași temă, pe un eșantion de 200 de persoane aparținând comunității de utilizatori de droguri injectabile.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea