Rămâi conectat

Politică Administrație

Peste 300.000 de lei fonduri nerambursabile la Aiud: lucrări de infrastructură în Budu, baia publică, dotări primărie

Bogdan Presecan

Publicat

în

Consilierii locali din Aiud vor vota în ședința ordinară de astăzi pentru adoptarea unui proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului fondurilor nerambursabile al municipiului Aiud pe anul 2013.

Este vorba despre suma de 202.000,47 de lei, sumă alocată pentru proiectul „Ecologizare şi lucrări de infrastructură în Budu, municipiul Aiud”; 77.000,72 mii lei, sumă primită de la Asociaţia MESEMROM pentru proiectul „Baie publică Aiud” și 26.000,19 de lei, pentru Dotări Primăria Aiud cu tehnică de calcul.

Raport de specialitate:

1. Nota de fundamentare nr.196 / 08.01.20132 a Direcţiei Tehnice prin care solicită întocmirea bugetului fondurilor nerambursabile pe anul 2013 cu suma de 202,47 mii lei, sumă alocată pentru proiectul „Ecologizare şi lucrări de infrastructură în Budu, municipiul Aiud”.

2. Nota de fundamentare nr.12 / 22.01.2012 a Direcţiei Tehnice prin care solicită întocmirea bugetului fondurilor nerambursabile pe anul 2013 cu 77,72 mii lei, sumă primită de la Asociaţia MESEMROM pentru proiectul „Baie publică Aiud”;

3. Nota de fundamentare nr.1062 / 22.01.2013 a Direcţiei Tehnice prin care solicită întocmirea bugetului fondurilor nerambursabile pe anul 2013 cu suma de 26,19 mii lei, pentru Dotări PMA cu tehnică de calcul;

La Budu este vorba despre finalizarea implementării proiectului “Ecologizare şi lucrări de infrastructură” finanțat de Guvernul României, prin Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS), în cadrul Programului de Intervenţii Prioritare (PIP). Valoarea totală a proiectului este de 130.542 euro, din care 120 582 de euro finanţare FRDS şi 8.960 de euro contribuţia locală.

În urma implementării proiectului, au fost realizate, în comunitatea romă Budu din Aiudul de Sus, următoarele obiective:

a) îmbunătăţirea condiţiilor de locuire şi igienă a comunităţii de romi din comunitatea Budu prin reabilitarea  a 1194 m drum într-o perioadă de 12 de luni;

b) creşterea capacităţii de preluarea a apelor meteorice şi în cazul ploilor torenţiale, asigurarea gospodăriilor din  comunitatea de romi împotriva inundaţiilor, prin continuarea execuţiei rigolelor de scurgere a apelor provenite din precipitaţii, stabilizarea taluzurilor şi protejarea drumurilor publice, amplasarea podeţelor –  obiectiv cu durata de realizare de 12 luni.

c) creşterea cu 60% a responsabilităţii populaţiei vizate faţă de mediul în care trăiesc în 8 luni de derulare a proiectului.

Pe lângă grantul acordat de FRDS, proiectul a beneficiat de o contribuţie locală care a reprezentat 7,43% din grantul FRDS, concretizată în munca voluntară a cetăţenilor din comunitate, costurile operaţionale pentru funcţionarea serviciilor sociale, costurile de gestionare a proiectului integrat şi alte contribuţii în natură.

Proiectul a fost implementat în perioada decembrie 2011 – ianuarie 2013 de către Primăria municipiul Aiud, în parteneriat cu grupul de iniţiativă al romilor din comunitatea Budu.

De rezultatele proiectului „Ecologizare şi lucrări de infrastructură în Budu” beneficiază aproximativ 115 locuitori ai comunităţii de romi.

Obiectivele finanţate în cadrul proiectului „Ecologizare şi lucrări de infrastructură în Budu” au fost preluate de către autorităţile administraţiei publice locale care îşi asumă întreţinerea şi funcţionarea în continuare a acestora. Primăria a completat în acest sens contractul de salubrizare cu societatea Greendays pentru a fi acoperită și această zonă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea