Rămâi conectat

Curier Județean

Peste 18.000 de lei lunar de la bugetul local pentru personalul contractual al Clubului Sportiv Municipal ”Unirea” Alba Iulia. Cel mai mare salariu de bază, 5.500 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

În urma intrării în vigoare de la 1 iulie 2017 a legii salarizării unitare, Primăria Alba Iulia stabilește salariile de bază pentru angajați ai Clubului Sportiv Municipal ”Unirea” Alba Iulia.

În ședința ordinară a Consiliului Local de luni, 24 iulie, se va supune la vot un proiect de hotărâre în acest sens, privind modificarea Statului de funcții al clubului, reîncadrarea personalului contractual al clubului, precum și stabilirea nivelului salariilor de bază pentru această categorie de personal, iar propunerile sunt de 5.500 de lei pentru director, 4.050 pentru consilier gradul 1A, 2.995 în cazul inspectorilor de specialitate gradul I și 2.500 de lei pentru consilier juridic debutant.

Dacă aleșii locali își vor da acordul, atunci primăria ar urma să dea lunar din bugetul local pentru personalul contractual al clubului, în total,  suma de 18.040 de lei.

În raportul de specialitate al proiectului ce urmează să ajungă pe masa consilierilor locali se arată:

”Art. 11 din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice prevede:

  • Pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale ,, Administraţie “ din aparatul propriu al consiliilor judeţene, primării şi consilii locale şi din serviciile publice din subordinea acestora, salariile de bază se stabilesc prin hotărâre a consiliului local, a consiliului judeţean sau a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, după caz, în urma consultării organizaţiei sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor.
  • Nomenclatorul funcţiilor necesare desfăşurării activităţilor specifice fiecărei instituţii sau autorităţi a administraţiei publice locale, precum şi ierarhia funcţiilor sunt prevăzute în anexa nr. VIII cap. I Ut. A pct. III şi cap. II Ut. A pct. IV.
  • Stabilirea salariilor lunare potrivit alin. (1) se realizează de către ordonatorul de credite, cu respectarea prevederilor art. 25.
  • Nivelul veniturilor salariale se stabileşte, în condiţiile prevăzute la alin. (1) si (3), fără a depăşi nivelul indemnizaţiei lunare a funcţiei de viceprimar sau, după caz, a indemnizaţiei lunare a vicepreşedintelui consiliului judeţean, sau, după caz, a viceprimarului municipiului Bucureşti, corespunzător nivelului de organizare: comună, oraş, municipiu, sectoarele municipiului Bucureşti, primăria generală a municipiului Bucureşti, exclusiv majorările prevăzute la art. 16 alin. (2), cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate în bugetele de venituri şi cheltuieli. ”

Art. 38(2) lit. b) din aceeaşi lege-cadru arată că “începând cu data de 1 iulie 2017… salariile lunare ale personalului prevăzut la art. 11 se stabilesc în conformitate cu prevederile acestui articol.

Personalul salarizat al Club Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia este personal contractual care conform noii Legi-cadru nr. 153/2017, se încadrează la Anexa nr. VIII, Capitolul II, lit. A, pct. IV, lit. a. nr.crt.3 si b.

Pentru această categorie de personal se impune a fi stabilite salariile de bază prin hotărâre a Consiliului local al municipiului Alba Iulia, deoarece intră sub incidenţa art. 11 din Legea -cadru nr. 153/2017.

În baza celor de mai sus, propunem stabilirea salariilor de bază plătite personalului contractual al Club Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia, după cum urmează:

Ţinând cont de considerentele evidenţiate mai sus, se propune luarea in dezbatere si adoptarea de către Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia a unei hotarari care sa statueze:

Art.l. Aprobă, începând cu 1 iulie 2017, statul de funcţii alClub Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia, conform anexei nr.l care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art.2. Aprobă, începând cu 1 iulie 2017, reîncadrarea personalului contractual din cadrul Club Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia, pe noile funcţii, grade/trepte profesionale, gradaţii corespunzătoare vechimii în muncă avute, cu stabilirea nivelului salariilor de bază, conform anexei nr. 2, care face parte integrantă din prezenta hotărâre…”

foto: arhiva

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia se situează printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România, fiind al 6-lea cel mai frumos parc dendrologic din țară. Luna aprilie este momentul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea