Rămâi conectat

Politică Administrație

Peste 14 milioane de lei de la guvern pentru protecția copiilor cu tulburări de comportament

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Executivul a aprobat, în ședința de joi, crearea a cel puțin opt servicii specializate de tip rezidențial și a cel puțin opt centre de zi pentru copiii cu tulburări de comportament, în vederea reintegrării lor școlare, familiale ori sociale.

În acest scop, prin Programul de interes național în domeniul protecției drepturilor copilului, pentru perioada 2017-2019 vor fi alocați 14,43 milioane lei. Suma va fi asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat al Ministerului Muncii și Justiției Sociale, în limita fondurilor bugetare aprobate ale Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului (ANPDCA).

Potrivit Guvernului, suma va fi repartizată astfel: 2 milioane lei pentru anul 2017, 8 milioane lei pentru anul 2018 și 4,43 milioane lei pentru anul 2019.

Proiectele pentru crearea acestor servicii specializate vor avea o durată de maximum 24 de luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2019, din care cel puțin 3 luni vor fi destinate funcționării serviciilor nou-create.

Centrele nou înființate, câte unul în fiecare regiune, vor funcționa sub forma caselor de tip familial, în acord cu angajamentele asumate prin Strategia națională pentru protecția și promovarea drepturilor copilului în ceea ce privește dezinstituționalizarea, arată Executivul.

Măsura adoptată în ședința joi a Guvernului „răspunde unei nevoi identificate la nivel național, ea regăsindu-se, totodată, și în Programul de Guvernare aferent perioadei 2017-2020 — Capitolul ‘Politici publice în domeniul Muncii și Justiției Sociale’ Subcapitolul 11 ‘Investiția în copii — investiția în viitor'”, menționează reprezentanții Guvernului, scrie Agerpres.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea