Rămâi conectat

Curier Județean

Peste 1.380 de pacienți, la Urgențe în Alba Iulia, în perioada 24 decembrie – 4 ianuarie

Dragoş Suciu

Publicat

în

Peste 1380 de pacienți s-au prezentat la secția Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Alba Iulia în perioada 24 decembrie – 4 ianuarie, potrivit medicului șef Aurel Crișan.

În perioada sărbătorilor de iarnă, 1.388 de pacienți au venit la UPU Alba Iulia, aproximativ 130 la 24 de ore, dintre care 400 au necesitat internare.

Șeful UPU a afirmat că afecțiunile au fost diverse și a enumerat accidente vasculare, infarcte miocardice, colici biliare, gastroenterocolite, parazitoze intestinale sau boli dermatologice.

La UPU Alba Iulia profesează 3 pediatri, 12 medici specialiști și 3 medici de familie sau generală cu competențe în urgențe.

”Noi ar trebui să fim 4 medici pe tură, la care se adaugă un medic șef de tură și medicul șef de secție. În fiecare zi ar trebui să fie 4 medici, ori la noi sunt doi. Practic suntem cam la 50% din capacitate”, a afirmat Crișan.

Citește și Echipajele SMURD au intervenit în 2015 în Alba la peste 5.000 de solicitări

Citește și 49.864 de pacienți, în 2015, la Urgențe în Alba Iulia. 28 dintre ei și-au pierdut viața


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Vaccinarea antirujeolică, în județul Alba, cu mult sub media națională. Zeci de cazuri de rujeolă, înregistrate doar într-o săptămână!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vaccinarea antirujeolică, în județul Alba, cu mult sub media națională. Zeci de cazuri de rujeolă, înregistrate doar într-o săptămână! Acoperirea vaccinală antirujeolică, atât cu prima doză, cât şi la cea de-a doua, este în judeţul Alba cu mult sub media naţională, în condiţiile în care numai în prima săptămână din aprilie s-au înregistrat în judeţ […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea