Rămâi conectat

Actualitate

Persoanele care au lucrat în grupa I de muncă cu o vechime mai mică de 6 ani vor putea beneficia de reducerea vârstei de pensionare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele care au lucrat în grupa I de muncă cu o vechime mai mică de 6 ani vor putea ieși mai repede la pensie. Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a votat proiectul cu 314 voturi ”pentru” și unul ”împotrivă”.

camera-deputatilor1Până acum beneficiau de reducerea vârstei standard de pensionare cei care au lucrat în grupa I de muncă cel puţin 6 ani.

Reprezentanţii grupurilor parlamentare au susţinut acest proiect de lege, arătând că reglementează situaţia celor care au lucrat în industria grea, siderurgică şi că se repară o nedreptate.

Proiectul aparţine mai multor parlamentari PSD, la care s-au adăugat amendamente din proiectul unor parlamentari UDMR.

Astfel, perioadele de vechime în muncă realizate în grupa I de muncă până la data de 1 aprilie 2001 vor constitui stagii de cotizare în condiţii speciale în vederea reducerii vârstei standard de pensionare.

Perioadele de vechime în muncă realizate până la 1 aprilie 2001 în grupa I de muncă în condiţii speciale şi în alte condiţii de muncă, mai mici de 2 ani, se vor constitui în stagii de cotizare în condiţii deosebite în vederea reducerii vârstelor standard de pensionare.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, după adoptarea legii, că este o măsură care repară o nedreptate făcută de Guvernul PDL.

Sursa Digi24

(V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea